K1 i Boks

Jake Paul kritizirao ‘influencere‘ i YouTubere: ‘Oni su ludi, a ja nisam dio tog boksačkog svijeta‘

Jake Paul

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Popularni američki boksač i ‘‘YouTuber‘‘ smatra da se izdigao razinu iznad ostalih ‘‘celebrityja‘‘ koji boksaju

Veliki boksački meč čeka Jakea Paula, poznatog YouTubera, ali možemo reći i boksača, jer iza Paula je sedam profesionalnih boksačkih mečeva. Jake Paul još početkom 2020. godine odradio je prvi profesionalni meč nokautiravši YouTubera AnEsonaGiba u prvoj rundi.

Nije to bilo prvo Paulovo iskustvo u ringu, jer 2018. godine nokautirao je i YouTubera Dejija Olatunjija, ali radilo se o meču koji se vodi kao amaterski. Nekoliko godina kasnije, Paul iza sebe ima sedam profesionalnih nastupa, a ovaj vikend boksati će protiv Natea Diaza.

Pojavom Jakea Paula i njegovog brata Logana Paula, era ‘‘celebrity boksa‘‘ doživjela je eksploziju i sve češće viđamo razne ‘‘influencere‘‘, YouTubere i ostale zvijezde društvenih mreža kako ulaze u ring i okušavaju se u ovom teškom i surovom sportu.

Iako je jedan od pokretača tog trenda, Paul je u razgovoru za BoxingScene.com kritizirao većinu ‘‘influencera‘‘ koji su se odlučili okušati u boksu. Paul smatra da ne shvaćaju ovaj sport dovoljno ozbiljno, za razliku od njega.

‘‘Teško je s ‘influencerima‘ jer ne žele slušati. Mislim da to nije moj posao zapravo. Influenceri i YouTuberi su ludi, a sve nam otežavaju jer želimo privući nove gledatelje, ali ne želimo da se radi o bezveznim mečevima. Nemojte biti nebitni, ne radite ‘cringe‘ stvari i poboljšajte svoje vještine. Ako želite promovirati samog sebe, doći do velikih mečeva i izgraditi ime, započnite od dvorane. Ljudi ne shvaćaju zašto sam postao veliko ime. Da, pričao sam puno gluposti, ali da nisam mogao stati iza tih riječi unutar ringa, nikog ne bi bilo briga. Trenuci kad sam brutalno nokautirao protivnike najviše su me učinili velikim u ovom svijetu. Dakle, više se fokusirajte na vaše vještine, nego na vaše ‘PR‘ trikove.‘‘, započeo je Paul, ali tu nije stao.

‘‘Ja više nisam dio YouTuberskog boksačkog svijeta. U tome sam bio prije tri i pol godine, u svom boksačkom debiju. Više nisam u tom svijetu. Moji eventi ispunjeni su svjetskim prvacima, najvišom razinom ovog sporta. Mislim da bi to i ostali trebali napraviti. Shvaćam da je influencerima kul boriti se protiv drugih influencera, ali vrijeme je da ozbiljnije shvate ove stvari. Ja previše respektiram boks, a sve ove stvari koje oni rade zapravo su previše.‘‘, zaključio je Jake.

Mnogi se vjerojatno neće složiti da je Jake Paul otišao na višu razinu u odnosu na ostale ‘‘celebrityje‘‘, ali činjenica je da jest. Iako ne boksa često protiv profesionalnih boksača, Paul ipak ulazi u ring s relevantnim borcima, ponekad i bivšim UFC-ovim prvacima. Sve svoje protivnike osim Tommyja Furyja uspio je poraziti, a razina njegovih vještina raste iz meča u meč. Paul uistinu ozbiljno pristupa ovom sportu i zaslužuje pohvalu zbog toga.

Linker
28. travanj 2024 00:12