K1 i Boks

Jake Paul otkrio koliko su PPV-a prodali: ‘Ovo će vjerojatno biti najveći boksački meč ove godine‘

Jake Paul (lijevo) vs. Tommy Fury

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Popularni boksač i YouTuber vrlo je zadovoljan postignutim brojkama

Nakon šest pobjeda u profesionalnom boksu, Jake Paul naišao je na profesionalnog boksača i upisao je prvi poraz u karijeri. Tommy Fury pokazao se boljim boksačem nakon osam rundi i slavio je podijeljenom sudačkom odlukom.

Mnoge je iznenadila činjenica da se radilo o podijeljenoj sudačkoj odluci i većina smatra da je Tommy Fury čisto pobijedio. Paul će vjerojatno uzeti neko vrijeme za poraditi na svojim vještinama, a vrlo vjerojatno će u nekoj fazi zatražiti revanš protiv polubrata Tysona Furyja.

Ono što bi Paula dodatno moglo ohrabriti jest činjenica da je Tommyja poslao na tlo u posljednjoj osmoj rundi i to je bio zapravo jedini nokdaun u borbi. Paul će samopouzdanje graditi na tome, dok će utjehu tražiti u novcu koji je zaradio od prvog meča s Tommyjem Furyjem.

Već se Paul pohvalio na društvenim mrežama da je zaradio oko 30 milijuna dolara i objavio je šaljivi video u kojem istovremeno tuguje zbog poraza, ali se raduje zbog zarade koju je ostvario u toj borbi. Naravno, radi se o njegovim tvrdnjama vezanim za zaradu i pitanje je koliko točno ima istine u svemu tome.

Pitanje je koliko istine ima i u Paulovim podacima o PPV brojkama. Naime, Jake je u svom podcastu otkrio kako su on i Tommy prodali oko 500 tisuća PPV prijenosa.

‘‘Pozitivna stvar u svemu ovome jest to što su PPV brojke razvalile. Ovo će vjerojatno biti najveći boksački meč ove godine. Bit će teška bitka eventualno s Gervontom Davisom i Ryanom Garcijom. Vjerojatno ćemo preći pola milijuna PPV-ova, ali još uvijek zbrajamo sve.‘‘, rekao je Jake.

Možda je ipak preoptimistično od Paula reći da će s 500 tisuća prodanih prijenosa biti najveći meč godine, naročito u godini kada ćemo vjerojatno gledati obračun Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, a još je pregršt velikih boksačkih mečeva u zraku (Canelo vs. Bivol 2, Beterbiev vs. Bivol, Crawford vs. Spence, Lomachenko vs. Haney itd.). Jake se ipak ima pravo nadati.

Linker
13. travanj 2024 22:53