K1 i Boks

Jake Paul upisao još jednu pobjedu: Nokautom u prvoj rundi došao je do devetog trijumfa u karijeri

Jake Paul

 AL BELLO Getty Images Via Afp
Glavni meč večeri nije se održao zbog ozljede oka prvakinje

Iako su mnogi rekli da će ovaj izazov biti prevelik za Jakea Paula, opet ih je demantirao. Protivnik mu je bio Ryan Bourland (17-2 prije meča), a Paul je sve završio nokautom već u prvoj rundi.

Od samog početka uspostavio je dominaciju i ritam u meču, a nakon kanonade udaraca dvadesetak sekundi prije kraja runde sudac je odlučio prekinuti meč. Bila je to deveta pobjeda u njegovoj karijeri (šesta nokautom).

Odmah nakon borbe prozvao je Canela Alvareza:

"Canelo, prestani se skrivati. Ja znam da to želiš. Ja predstavljam Portoriko, ti predstavljaš Meksiko. Dakle, to je Portoriko protiv Meksika. Želim Canela. Želim sva velika imena", kazao je.

Ono što je također obilježilo ovu priredbu jest otkazivanje glavnog meča večeri tik pred početak. Naime, pisali smo da svoj prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini treba imati svjetska prvakinja Amanda Serrano, a njemačka boksačica Nina Meinke bila je izazivačica. Serrano trenutno nosi IBF, IBO, WBA i WBO titule u ženskoj pero kategoriji te ih je trebala staviti na kocku, ali bila je primorana otkazati meč zbog ozljede oka.

"Žao mi je. Došla sam se potući, došla sam vam prirediti show, ali mi nisu dopustili", kroz suze je izjavila Serrano, a oglasio se i Paul:

"Izgurat će ovo, izliječit će oko. Borba će biti zakazana čim je prije moguće, obje boksačice žele meč i radit ćemo na tome da se i ostvari", kazao je.

Linker
26. travanj 2024 14:46