K1 i Boks

Tyson Fury: ‘U posljednjoj rundi prvog meča sam shvatio kako ću pobijediti Wildera‘

Tyson Fury
 screenshot (YouTube, BT Sport)
Nešto manje od tri tjedna preostalo je do trećeg meča Tysona Furyja i Deontaya Wildera

9. listopada ponovno će jedan protiv drugoga u ring ući Tyson Fury i Deontay Wilder. Meč koji se nije očekivao dogovoren je nakon što je Wilder putem suda izborio pravo na isti te je napravio pravi kaos u teškaškom boksu, samo par dana nakon što su timovi Furyja i Anthonyja Joshue dogovorili sve stavke vezane uz njihov meč.

Trenutno smo u situaciji gdje meč Furyja protiv Joshue nije opcija, budući da Anthony nije odradio svoj dio posla. Poražen je od Oleksandra Usyka te će njih dvojica gotovo sigurno raditi revanš. To na neko vrijeme odgađa Furyjeve šanse da postane apsolutni prvak. No, da bi o tome i razmišljao, mora odraditi posao protiv Wildera. A siguran je da i dalje zna kako će to napraviti, odnosno da se ništa nije promijenilo u usporedbi sa situacijom prije drugog meča.

"Nešto važno dogodilo se nakon prve borbe s Wilderom, tj. nakon posljednje runde. Nakon što me srušio sam se ustao i napao ga, krenuo sam u njega. Nije mu se svidjelo i od tog trenutka sam znao kako ga mogu pobijediti, moram ući u njega i pogađati velike udarce", rekao je Tyson Fury u jednoj od službenih najava meča, dodavši nešto o činjenici da je prvi susret završio bez pobjednika:

"Nije bilo lijepo u tom trenutku sve to doživjeti, ali zapravo nije mi se moglo ništa bolje dogoditi. Odradio sam sve ponovno, došao sam do velikog ESPN ugovora i bilo je zapravo sve dobro. Revanš je bio lud, a ja sam već dugo vremena lud čovjek pa je sve što se tamo dogodilo bilo svojevrsni šlag na tortu. Bilo je sve baš u stilu Tysona Furyja. Ja sam stvoren za boks u Las Vegasu."

Smatra kako se bez ikakve greške pripremio te da ovog puta ništa ne bi trebalo biti drugačije.

"Bilo je sve kako treba biti. Bio sam fokusiran, ustrajan, samopouzdan, u dvorani sam sve napravio kako treba i bio sam uvjeren da će sve dobro proći. Srušio sam ga čak par minuta kasnije nego što sam mislio. Najavio sam u drugoj rundi, a napravio sam to u trećoj. Pogodio sam ga dobrim udarcem, znao sam da ću ga završiti. Mi smo ljudi, ako dobro pogodiš čovjeka, on će pasti. U tom trenutku nije odustao, ali znao sam da moram nastaviti raditi kao do tada i da će završnica doći putem nekog od udaraca u tijelo. Kad je sudac prekinuo meč, mislim da mu je spasio život. U svakom slučaju, spasio mu je karijeru."

Cijela priča o povratku Furyja na vrh je nevjerojatna. Od ponora u kojem se našao, uz suicidalne misli te autodestrukciju po pitanju nezdravog života, došao je ponovno na vrh. I to kad su ga svi otpisali. Posložio je život te počeo boksati najbolje u životu, a sve je kulminiralo tom pobjedom protiv Wildera.

"Meni to sve nije bilo nikakvo čudo, ja sam se samo vratio tamo gdje mi je mjesto. I to nakon što sam se vratio s izuzetno gadnih mjesta. Bila je to opaka vožnja, ali sam uživao u svakom trenutku. I to još uvijek nije gotovo, ja imam još podosta borbi ispred sebe. Moj život treba dokumentirati, ja sam primjer toga da je sve moguće", prokomentirao je tu činjenicu.

Fury će ovog puta u meč ući kao apsolutni favorit, no zbog toga ne smije biti previše opušten. Wilder i dalje posjeduje projektile u svojim šakama, a vidjeli smo kako i Fury pada kad bude pogođen jednim takvim. Osim toga, promijenio je trenera i način priprema, nitko ne može znati kakav Wilder će ući u meč.

Linker
21. travanj 2024 00:38