K1 i Boks

Filip Hrgović vraća se u ring! Najboljeg hrvatskog teškaša u Londonu čeka neporaženi protivnik

Filip Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
McKean je u karijeri odradio 22 meča i iz svakog izašao kao pobjednik, isporučivši pritom 14 nokauta

Ono što je Eddie Hearn najavio prošlog vikenda, danas je i službeno potvrđeno. Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović (15-0), borit će se 12. kolovoza protiv Australca Demseyja McKeana (22-0). Okršaj dvojice neporaženih teškaša bit će dijelom priredbe koju će u Londonu predvoditi meč između Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea.

"El Animal" je posljednji put u ring ušao krajem kolovoza prošle godine, kada je, jednoglasnom sudačkom odlukom, pobijedio Zhileija Zhanga i izborio status obveznog IBF-ovog izazivača. Unatoč tome, Daniel Dubois, kao WBA-ov "regular" prvak, dobio je, sukladno rotaciji, prednost da prvi boksa s Oleksandrom Usykom, a teškaš iz Sesveta našao se u nezavidnoj poziciji i mjesecima nije mogao pronaći protivnika. Propali su mu pregovori s Andyjem Ruizom za IBF-ovu "interim" titulu, a onda je i prozivao Joshuu, te nudio revanš Zhangu, no ništa od toga nije urodilo plodom.

Priča s McKeanom zakotrljala se početkom svibnja kada je Hrgović, u razgovoru za Boxing News, prvi puta spomenuo McKeanovo ime. Nakon toga se u borilačkim medijima sve češće moglo pročitati da će australski i hrvatski teškaš doista odmjeriti snage, a priča je kulminirala kada je Hearn prošlog vikenda izjavio kako će Hrgović i McKean boksati u kolovozu na Joshua-Whyte priredbi, što se, na koncu, i ispostavilo točnim. Vijest je najprije objavila Hrgovićeva promotorska kuća, Wasserman Boxing, a potom je i sam 31-godišnji Zagrepčanin podijelio objavu na svojim društvenim mrežama.

Što se tiče McKeana, riječ je o 32-godišnjem boksaču koji zauzima 54. mjesto na BoxRecovoj ljestvici teškaša. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 22 meča i iz svakog od njih izašao kao pobjednik, pri čemu je isporučio 14 nokauta. Posljednju borbu odradio je u listopadu prošle godine, kada je, nokautom u desetoj rundi, svladao Patrika Kortea.

"Radi se o dobrom protivniku, neporažen je i boksa u kontragardu. On možda nije svjetska krema, ali nije ni loš", rekao je nam je Hrgović u nedavnom razgovoru.

Saga o pronalaženju adekvatnog protivnika za Filipa, dakle, konačno je završena i bit će lijepo najboljeg hrvatskog boksača ponovno vidjeti među konopcima. Kao što je i sam rekao, McKean možda ne pripada samom vrhu svjetskog "heavyweighta", ali, nakon jednogodišnje pauze, predstavlja solidan izazov za našeg borca. Hrgoviću želimo svu sreću u 16. profesionalnom nastupu, čvrsto vjerujemo u njegovu novu pobjedu i dominantnu izvedbu koja bi mu, s obzirom na to da će priredbu u Londonu gledati cijeli boksački svijet, mogla otvoriti i neka nova vrata.

Linker
22. travanj 2024 05:44