K1 i Boks

Jon Jones i Mike Tyson obojica favoriziraju Jake Paula protiv Tommyja Furyja

 Tommy Fury, Jake Paul  

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Paul je na korak da postane rangirani boksač

Još nekoliko sati ostalo je do dugo iščekivanog meča između YouTubera Jakea Paula i Tommyja Furyja. Oboje su neporaženi u svojoj dosadašnjoj boksačkoj karijeri, samo što je stvar u tome da se Fury borio protiv boksača, dok se Paul borio protiv MMA boraca. Konačno ćemo saznati može li se Jake Paul nositi s jednim pravim boksačem. Nije niti Fury imao kvalitetnih protivnika do sada, ali definitivno ga se može nazvati pravim boksačem.

Mnogi boksači, MMA borci i druge slavne osobe dale su svoje mišljenje o tome kome daju prednost u ovome meču. Oni čija mišljenja definitivno treba izdvojiti su Jon Jones i Mike Tyson. Mnogi bi rekli da će Tyson dati prednost boksaču, no izgleda da ipak vjeruje više Paulovim sposobnostima.

"Nikada nisam vidio Furyja kako boksa. Ne znam, mislim da neće uspjeti pobijediti Jakea Paula. Jake Paul svaki puta boksa sve bolje i bolje. Mislim da nije došao ovdje izgubiti, ali uskoro ćemo saznati sve. Netko će završiti nokautiran" - zaključio je Mike Tyson.

Sličnog mišljenja je i Jon Jones: "Navijam za Jakea u ovoj situaciji, mislim da je daleko uspio dogurati."

Tommy Fury za sada je imao samo dva protivnika pozitivnog skora, dok je preostaloj šestorici mješoviti skor 175 poraza i samo 12 pobjeda. S druge strane Jake Paul je boksao samo s debitantima što se boksa tiče, pretežito s bivšim MMA borcima, te Andersonom Silvom koji je prije toga ipak odradio četiri profesionalna boksačka meča. Ukoliko pobijedi, Jake Paul će se naći rangiran na svim relevantnim ljestvicama.

Linker
17. travanj 2024 06:04