K1 i Boks

Jon Jones izrazio želju boriti se protiv Furyja, neovisno u kojoj disciplini: ‘Volio bih tu borbu, čak i da boksam protiv njega!‘

Jon Jones

 KWKC/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Kwkc/mega/the Mega Agency/profimedia
Puno je peripetija, ali još ništa nije ugovoreno

Tyson Fury možda nije zainteresiran za ulazak u oktogon, ali Jon Jones voljan je upoznati boksačkog prvaka teške kategorije u ringu. Jones pozdravlja borbu s Furyjem i daje Furyju ogromnu prednost u ringu, gdje je “Gypsy King” rekao da pripada.

"Volio bih kada bi Dana [White] mogao organizirati tu borbu. To je jedna stvar kod UFC-a, uvijek dajemo fanovima ono što žele vidjeti. Tyson Fury je tako veličanstven protivnik i bilo bi sjajno ostvariti tu borbu. Ja sam za to, čak bih bio spreman i boksati protiv njega. Da vidimo što će se dogoditi”, rekao je "Bones".

Fury se zabavljao idejom da se bori u rukavicama od četiri unce, nekada izazivajući sada bivšeg prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua na obračun. No međusobna borba nije otišla dalje od niza naslova nakon što je Ngannou postao slobodan igrač s mogućnošću potpisivanja boksačkog ugovora.

Predsjednik UFC-a Dana White umiješao se u akciju, uputivši nekoliko izazova Furyju da organizira borbu između njega i Jonesa. Za sada se čini da nema pomaka na tom planu.

Očekivalo se da će se Fury sučeliti s Oleksandrom Usykom u ujedinjavanju naslova, ali meč je propao u pregovorima. S druge strane Jonesa se povezivalo s borbom u studenom s bivšim prvakom Stipom Miočićem u Madison Square Gardenu u New Yorku, ali borba nije najavljena.

Jones je osvojio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji na UFC-u 285 dominantnom izvedbom nad Ciryl Ganeom. Bila je to njegova prva borba otkako se odrekao titule u poluteškoj kategoriji koju je dugo držao i napredovao za jednu diviziju. Spor oko ugovora prethodio je njegovu otkazu dok je tražio plaću koja više odgovara boksačkoj zvijezdi Furyjeve razine.

Linker
09. svibanj 2024 02:59