K1 i Boks

Junior dos Santos: ‘Ngannou ne posjeduje boksačke vještine, ali Fury će dopustiti nešto više rundi‘

Francis Ngannou i Junior dos Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac usporedio je nadolazeći meč s borbom između McGregora i Mayweathera

Što smo bliže meču između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua (28.10.), to će više biti prognoza od strane poznatih boksača, ali i MMA boraca. Među borcima koji su dobro upoznati s kvalitetama Francisa Ngannoua svakako spada i Junior dos Santos, legendarni brazilski MMA borac.

JDS je 2019. godine dijelio UFC-ov oktogon s Ngannouom, a u meč je ušao nakon tri uzastopne pobjede. Nadao se Brazilac da može još jednom dogurati do napada na titulu, a pobjeda nad Ngannouom vjerojatno bi ga gurnula ka novom ‘‘title shotu‘‘. Nažalost po Juniora dos Santosa, meč je potrajao samo 71 sekundu, a Francis Ngannou izašao je kao pobjednik.

Nije se JDS mogao nositi s ubojitom snagom Ngannoua i vrlo brzo završio je nokautiran. Fanovi su tada ostali poprilično razočarani reakcijom Dos Santosa, jer Brazilac je djelovao kao da je unaprijed odustao, preplašen Francisovom udaračkom snagom.

Nije to jednostavno bio onaj isti Junior dos Santos koji je na svom vrhuncu žario i palio UFC-ovim kavezom, a 2011. godine postao je i prvakom teške kategorije. Ngannou je nokautirao JDS-a na zalasku Brazilčeve karijere, a unatoč porazu nokautom, JDS nije oduševljen Francisovim borilačkim vještinama.

‘‘Francisova najveća šansa protiv Furyja leži u njegovoj snazi. Ne vidim nikakve boksačke vještine kod Ngannoua.‘‘, započeo je JDS, a potom je meč Ngannoua i Furyja usporedio s borbom koju su 2017. godine odradili Conor McGregor i Floyd Mayweather.

‘‘Conor McGregor je također posjedovao nokautersku moć. Kad se borio protiv Floyda Mayweathera, vidjeli smo nešto slično što ćemo i sada gledati. Njih se plaća velikim novcem i oni moraju priuštiti ‘show‘. Zato moraju odraditi i nešto više rundi, kao što je Mayweather odradio protiv Conora McGregora. Zar uistinu vjerujete da je Conor izdržao deset rundi na temelju svojih vještina? Nema šanse. Mayweather je uzeo više vremena kako bi priuštio ‘show‘ za publiku. Boks je posve drukčija stvar i Mayweather je jednostavno dopustio da borba potraje nešto dulje. Nešto takvo moglo bi se dogoditi između Tysona Furyja i Ngannoua. Tyson Fury će priuštiti ‘show‘ i omogućit će ljudima da uživaju.‘‘, objasnio je JDS u razgovoru za Middle Easy.

Izjava UFC-ovog veterana definitivno ima smisla i mnogi će se složiti. Hoće li meč Furyja i Ngannoua uistinu potrajati nešto dulje, ili će sve biti okončano u početnim rundama, saznat ćemo 28. listopada (deseti mjesec).

Linker
21. travanj 2024 11:31