K1 i Boks

Luka Plantić prokomentirao meč Hrgovića i McKeana: ‘Svatko želi da njegov sunarodnjak pobijedi, Hrvati se moraju držati zajedno!‘

Luka Plantić

 TORSTEN HELMKE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Torsten Helmke/imago Sportfotodienst/profimedia
Istaknuo je koje su prednosti jednog i drugog borca

Polako nam se bliži još jedan meč Filipa Hrgovića. "El Animal" borit će se protiv Australca Demseyja McKeana, a borba će se održati u subotu u londonskoj O2 Areni. Upravo povodom toga, započinjemo seriju gdje će naši boksači prokomentirati borbu, a danas krećemo s prvakom WBC International Silvera u super srednjoj kategoriji, Lukom Plantićem.

Naš Hrgović veliki je favorit prema kladionicama. Naime, koeficijent da će poraziti McKeana jest 1.15 što dovoljno govori o tome koliko bi trebao biti superiorniji nad protivnikom, a Plantić nam je otkrio koje su, prema njegovom mišljenju, Hrgovićeve prednosti u odnosu na McKeana i u čemu će prevladati.

‘McKean je jako brz i dobar udarač‘

"Hrgović je jako tvrd boksač i to će nanijeti probleme. Isto tako, jako dobro kontrolira protivnika i to mu je velika prednost nad McKeanom", započeo je.

S druge strane, McKean je boksač koji u svojoj profi karijeri ima 22 pobjede u isto toliko mečeva te je njih 14 došlo nokautom što dokazuje da je veoma dobar udarač, što je potvrdio i "The Thunder".

"Iako nisam gledao puno njegovih mečeva i samim time nisam u potpunosti upućen u kvalitete McKeana, moram naglasiti da iz onog što sam vidio primjećujem da je jako brz i dobar udarač", nastavio je Plantić, što nam govori da Hrgović, iako je vrlo vjerojatno kvalitetniji od svog protivnika, mora biti fokusiran cijelo vrijeme jer McKean može kazniti trenutak nepažnje.

Podsjetimo, Hrgović se posljednji put borio 20. kolovoza (osmi mjesec) prošle godine, a nasuprot njega u ringu stajao je kineski teškaš Zhilei Zhang. Najbolji hrvatski teškaš tada je Kinezu nanio prvi poraz u karijeri jednoglasnom sudačkom odlukom te ostvario najveću pobjedu u svojoj karijeri, koja je postala još vrjednija nakon što je Zhang prije četiri mjeseca tehničkim nokautom svladao Joea Joycea. Ipak, ono što je najbitnije u ovoj priči jest da se Hrgović nije borio gotovo godinu dana. McKean je posljednji meč imao u desetom mjesecu prošle godine, što nije neka velika razlika u odnosu na našeg boksača, no svejedno se postavlja pitanje hoće li Hrgoviću ta pauza stvoriti probleme.

"Ja mislim da mu to ne bi trebao biti problem. Štoviše, mislim upravo suprotno. Samim time što se nije borio, bit će gladniji i agresivniji, tako da ne vidim prepreku u tome što se zadnji put borio prije godinu dana", ističe Plantić.

Ako Hrgović pobijedi, čeka ga napad na pojas

Kao što smo već gore i napomenuli, Hrgović je prema kladionicama veliki favorit protiv Australca McKeana. Kada bismo pretvorili koeficijente u postotke, dobili bismo podatak da je sigurnost njegove pobjede vrtoglavih 87 posto, što jasno dokazuje sve napisano. S time se složio i Plantić, a iako nije dao točnu prognozu meča, istaknuo je jednu bitnu stvar koja bi trebala vrijediti za bilo koga na ovom svijetu.

"Iskreno, svatko bi trebao navijati za svog sunarodnjaka, a pogotovo mi. Nas Hrvata ima jako malo i moramo se držati zajedno!", poručio je.

Ako se ove prognoze ostvare, Hrgovića bi nakon pobjede trebao čekati napad na pojas IBF-a kojeg drži ukrajinski boksač Oleksandr Usyk. Iako kvalitetom pripada u sam svjetski vrh, ne treba pobjeći od toga da mu neke druge bitne stvari nisu blagonaklone, čega je svjestan i sam Plantić.

"Ako pobijedi, trebao bi ga čekati napad na pojas. Ipak, tu je puno faktora koji utječu na takav rasplet, tako da se ništa ne može reći sa sigurnošću", zaključio je.

Kao što smo već i napomenuli, borba se održava u subotu navečer, a prijenos možete gledati na RTL-u ili DAZN-u. Filipe, sretno!

Linker
01. svibanj 2024 01:47