K1 i Boks

Tony Bellew ne razumije zašto se Fury želi boriti protiv Charra: ‘Zašto mu to uopće dopuštaju?‘

Tony Bellew

 The Diary Of A Ceo
Umirovljeni britanski boksač stao je na Joshuinu stranu

Izbor sljedećeg protivnika za Tysona Furyja jedna je od najaktualnijih tema u boksu kroz posljednjih nekoliko tjedana. Osim što je jedna od najaktualnijih tema, ovo je i jedna od tema koja postaje sve napornija.

‘‘Gypsy King‘‘ gotovo svaki drugi dan ima druge želje i tendencije. Jedan dan mu se boksa protiv Dereka Chisore, sljedećeg dana želi samo Usyka, a dan kasnije proziva Joshuu. Ništa od toga nije se službeno ugovorilo, barem zasad ne, a Tyson Fury prije nekoliko dana iskazivao je interes i za obračunom protiv Mahmouda Charra, boksača koji trenutno nije niti u top 60 prema Boxrecovoj ljestvici.

Charr je protivnik za kojeg mnogi ne vide smisao kad je u pitanju Furyjev sljedeći protivnik, pa je tako i Eddie Hearn komentirao kako mu nije jasno zašto se Fury ne bori protiv Joea Joycea ako se ne može dogovoriti s Usykom i Joshuom. Mahmoud Charr trenutno je miljama daleko od vrha teške kategorije, a Furyja mnogi smatraju najboljim teškašem svijeta.

Među onima koji apsolutno ne shvaćaju Furyjev interes za borbom protiv Charra našao se i Tony Bellew, bivši svjetski prvak u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji.

‘‘Jeste li uopće iznenađeni što pregovori Joshue i Furyja ne teku dobro? Prvak svijeta (Fury) navodno će se boriti s tipom koji nije niti u top 20 (Mahmoud Charr). Da se AJ sada izjasni i da nakon dva poraza kaže da će se boriti protiv Charra, sigurno ne biste bili sretni. Zašto se prvak svijeta koji je pobijedio Deontayja Wildera triput zaredom, svi znaju da prvi meč nije bio remi, zašto mu dopuštaju da se bori protiv Mahmouda Charra? Recite mi. Različita su pravila za jedne, a različita za druge. Pogledajte Joshuin rezime. Pun je osvajača olimpijskih medalja, olimpijskih prvaka, svjetskih prvaka, a uzastopno se borio s takvima.‘‘, rekao je Bellew koji je u ovoj cijeloj priči očito na strani Joshue.

Dojam je kako boksačka javnost općenito počinje zauzimati Joshuinu stranu, barem kad su u pitanju pregovori s Furyjem. Eddie Hearn tvrdi da su oni pristali na sve uvjete, ali Fury je na kraju odbio taj meč. ‘‘Gypsy King‘‘ okreće ploču iz dana u dan, a ukoliko se na kraju bude borio protiv boksača poput Charra, razočarat će pregršt svojih fanova, uz dužno poštovanje Mahmoudu Charru.

Linker
24. travanj 2024 23:31