K1 i Boks

Marko Čalić slavio protiv bosanskohercegovačkog predstavnika i plasirao se u sljedeći krug kvalifikacija za Olimpijske igre!

Marko Calic

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @MARKO_CALIC87)
Pobijedio je jednoglasnom sudačkom odlukom

Marko Čalić odlično je otvorio dan za hrvatski boks na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine na Europskim igrama u poljskom Krakowu. Naime, 35-godišnji pulski teškaš svladao je predstavnika Bosne i Hercegovine, Džemala Bošnjaka jednoglasnom sudačkom odlukom te se plasirao u idući krug natjecanja!

Prva runda protekla je s mnogo otvorenih razmjena, no niti jedan borac nije završio u nokdaunu, a dojam je bio da je bosanskohercegovački predstavnik bio nešto agresivniji. Ipak, u drugoj rundi naš je borac uspio nakratko poslati Bošnjaka na pod, no vidjelo se da neće biti problema za nastavak meča te je ostatak runde protekao na isti način kao i prva runda, s podosta izmjena i lateralnih kretnji po ringu. U trećoj rundi tempo se neznatno smanjio te je Čalić učinio dovoljno da pobijedi i plasira se u iduću rundu natjecanja.

Nešto kasnije u ring će ući još jedan hrvatski predstavnik, a riječ je o Gabrijelu Veočiću koji nastupa u kategoriji do 80 kilograma, a protivnik će mu biti bugarski boksač Kristijan Nikolov te se nadamo da će i on upisati pobjedu i tako zaokružiti ovaj dobar početak dana za hrvatski boks.

Podsjetimo, jučer su u ring izašli Sara Beram (kategorija do 60 kilograma) i Matteo Komadina (kategorija do 63,5 kilograma). Sara je slavila jednoglasnom sudačkom odlukom protiv njemačke boksačice Marie Lene Buechner te se plasirala u osminu finala, dok je Matteo izgubio od kosovskog boksača Shpetima Bajokua podijeljenom odlukom sudaca te se oprostio u šesnaestini finala.

Linker
03. svibanj 2024 08:43