K1 i Boks

Martin Bakole izbjegava Hrgovića: ‘Želim se boriti protiv Zhileija Zhanga!‘

 Martin Bakole 

 Aurelien Morissard/Panoramic/Profimedia
Bakole je u trenutno posljednjem nastupu svladao Tonyja Yoku, a ove subote ga čeka neporaženi Ukrajinac

Prava zvijezda je Zhilei Zhang postao u prošlih nekoliko dana. Fenomenalnim nastupom i pobjedom nad Joeom Joyceom prošle subote je dokazao o kakvom se boksaču uistinu radi, a gostujući teren u Londonu ga nikako nije omeo u naumu da Joyceu otme privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji.

Tako se Zhang pozicionirao kao idući izazivač za Usyka po WBO-u, iako je od Hrgovića izgubio prošlog ljeta. Čovjek za kojeg se govori da bi mogao biti idući Hrgovićev protivnik jest Martin Bakole, no izgleda da i on namjerava zaobići Hrgovića jer odmah traži meč protiv Zhanga:

‘‘Sto posto. Prihvatio bih borbu protiv Zhanga bez imalo razmišljanja. Njegova pobjeda nad Joyceom je fenomenalna. Ljudi su uživali iako im je vjerojatno bilo žao vidjeti Joycea završenog. Nisu to očekivali, ali ovo je boks i svašta se može dogoditi‘‘, rekao je Bakole za Sky Sports.

‘‘Greška se može dogoditi, ali Joe Joyce je napravio ogromnu grešku tak što je stajao ispred Zhanga. Mislim da ga nije ni shvaćao ozbiljno. Nikad nisam sparirao s Zhangom niti sam ga upoznao, ali sve što znam sam naučio od svog brata Ilunge Makabua. On je također kontraš, a i Usyk zna o čemu govorim ovdje. Zaustavit ću ga, pružit ću mu težak meč‘‘, dodao je.

Što se Bakolea tiče, u trenutno posljednjem nastupu je ugasio ‘‘hype‘‘ oko Tonyja Yoke. Nakon deset rundi je slavio odlukom sudaca, a ovog vikenda ga čeka novi meč. Protivnik mu je Ihor ‘‘Hulk‘‘ Shevadzutskyi. Radi se o neporaženom Ukrajincu koji je u trenutno posljednjem nastupu svladao Kevina Johnsona. Nakon toga tko zna, možda budemo gledali meč između Hrgovića i Bakolea.

Linker
29. travanj 2024 02:39