K1 i Boks

McKean uoči okršaja s Hrgovićem: ‘Jedva čekam pokazati da i bez amaterske karijere mogu pobijediti tog tipa!‘

Demsey McKean

 BILLIE WEISS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Billie Weiss/getty Images/profimedia
Australski teškaš dao je novi intervju, a u njegovom je središtu, dakako, ponovno bio meč s El Animalom

Kao što smo krajem prošlog mjeseca izvještavali, Demsey McKean (22-0) dao je veliki intervju za Boxing Social povodom nadolazećeg meča s Filipom Hrgovićem (15-0), a nedugo potom, svoja razmišljanja o predstojećem okršaju s El Animalom podijelio je i za Matchroom Boxing. Neporaženi Australac odlučio se, u međuvremenu, na još jedan javni istup, a učinio je to kroz razgovor za International Boxing News.

"Pomalo mi je nestvarno da smo doista stigli do ovdje i da je meč za manje od dva tjedna. Odlično se osjećam, treninzi su bili sjajni i sve je na dobrom putu", rekao je McKean u uvodnom dijelu razgovora, pa se osvrnuo na meč s Hrgovićem:

"Ovo je, vjerojatno, najbolji mogući ishod za mene. Pobijedim li, to će me gurnuti prema borbi za titulu s pobjednikom između Daniela Duboisa i Oleksandra Usyka. Nema puno bržeg puta prema tituli od toga. To je ogromna prilika, ali očigledno, imam i težak zadatak pred sobom - a to je Hrgović. Samopouzdan sam, mislim da je to borba u kojoj mogu pobijediti".

U nastavku razgovora "The Tower of Terror" govorio je o Hrgovićevoj boksačkoj biografiji, te usporedio njihove borilačke puteve.

"Osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama (u Rio de Janeiru). Imate dva tipa iz dva različita svijeta s obzirom na amatersku karijeru. Imate, dakle, Olimpijca i osvajača zlatne medalje na Europskom prvenstvu, a s druge strane imate tipa poput mene koji nema nijednu amatersku borbu. Nisam imao amatersku karijeru, prešao sam u profesionalce nakon pregršt borbi u MMA-u i muay thaiju. Ne morate nužno imati veliku amatersku karijeru da bi bili u vrhu među profesionalcima i nizali pobjede. Jedva čekam pokazati da bez amaterskog ‘backgrounda‘ i mogu pobijediti ovog tipa", istaknuo je samopouzdani McKean pa objasnio koliko mu znači borba za status IBF-ovog obveznog izazivača:

"Ovo meni i mojoj obitelji može promijeniti život. Sama prilika da se borim za svjetsku titulu je ogromna stvar, mnogi dobri boksači nikad ne dođu u poziciju da se bore za naslov. Ace Boxing i Matchroom su me doveli do ove točke, dali mi priliku da se borim za status obveznog izazivača, a nakon toga, moguće, i za svjetsku titulu, to je ogromna prilika i zaista ne želim da mi isklizne. Jedva čekam borbu i mislim da će netko poput Hrgovića izvući ono najbolje iz mene".

McKean je posljednji put u ring ušao sredinom listopada prošle godine, kada je, na priredbi u australskom Brisbaneu, nokautirao Patrika Kortea u trećoj rundi. Nakon toga imao je sličnih problema kao i Hrgović, našao se u svojevrsnom vakuumu bez borbi, a iako su se nazirale prilike za velike mečeve, pregovori za njih su, u konačnici, propadali. Australski teškaš, stoga, smatra da će upravo eventualnom pobjedom nad Hrgovićem stići do unosnih mečeva i okršaja s boksačima iz vrha teške divizije.

"Imam 22 pobjede i nijedan poraz, u TOP 15 sam prema IBF-u i WBO-u, blizu sam velikih mečeva koje strpljivo čekam već dugo. Borba s Hrgovićem će me dovesti do velikih mečeva, to je upravo ono što trenutno trebam. Dugo sam već ovdje, uskoro ću napuniti 33 godine i ne mogu gubiti vrijeme, moram napraviti iskorak", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 14:09