K1 i Boks

Mike Tyson iskreno o tome kako bi prošao u uličnoj tuči, a kako u ringu s Floydom Mayweatherom

Mike Tyson

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Erik Pendzich/shutterstock Editorial/profimedia
Ove dvije boksačke legende značajno se razlikuju po stilu borbe

Mike Tyson dao je jasan odgovor kada su ga pitali što bi se dogodilo da se ikada nađe licem u lice s Floydom Mayweatherom u uličnoj tučnjavi.

Tijekom svoje karijere, "Iron Mike" izgradio je reputaciju svojom zastrašujućom borbenom tehnikom i snagom u ringu. Rođen u teškom kvartu Brooklyna, u New Yorku, Tyson je odrastao okružen nasiljem, koristeći svoja iskustva s ulice kako bi postao neustrašiv pred izazovima u ringu.

S neuhvatljivim "peek-a-boo" stilom, Amerikanac se brzo kretao ispred svojih protivnika prije nego što bi ih pogodio brutalnim udarcem koji bi ih poslao na pod. S tim na umu, njegova izvanredna atletičnost zasigurno bi se prenijela i na ulične borbe, ako bi mu ikada bile potrebne.

Međutim, dok je on bio poput buldožera, Floyd Mayweather bio je njegova suprotnost. Blagoslovljen izvanrednim refleksima i sjajnim boksačkim IQ-om, "Money" je natjerao svoje suparnike da promašuju i na kraju ih kažnjavao svojim pravovremenim udarcima. Iako nije posjedovao nokaut snagu poput Tysona, nesumnjivo je privukao pažnju javnosti svojim elegantnim nastupima.

Međutim, na kraju krajeva, težinske kategorije postoje s razlogom. Stoga ne iznenađuje previše da bivši kralj teške kategorije misli da bi mogao lako pobijediti Mayweathera u uličnoj borbi.

U intervjuu za GQ, uzviknuo je: "Razbio bih Floydovu gu*icu... ne bi uopće bilo nikakve borbe."

Dok Tyson uvjereno tvrdi da bi "Moneyja" lako sredio u uličnoj tučnjavi, također je više nego voljan priznati koliko je dobar boksač bio Mayweather. Zanimljivo, ikona borilačkih sportova priznaje da vjeruje kako bi ga Mayweather pobijedio da su bili u istoj kategoriji.

Tyson je priznao: "Da sam njegove veličine u ringu, nadjačao bi me po bodovima."

Na kraju, bez obzira na to tko bi pobijedio u izmišljenom okršaju, može se reći da su oba borca zacementirala svoje mjesto u povijesti boksa.

Linker
12. rujan 2024 11:13