K1 i Boks

‘On želi srušiti rekord Mikea Tysona. Evo protiv koga mi je rekao da se želi boriti u svom sljedećem meču, zastrašujuć je‘

Moses Itauma vs. Mariusz Wach 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Itauma je je napunio 19 godina u dvanaestom mjesecu, a da bi srušio Tysonov rekord, mora uzeti titulu do 26. svibnja (peti mjesec) 2025

Nakon jako dobre amaterske karijere, velika nada britanskog boksa prošle godine započela je svoju profesionalnu karijeru. Moses Itauma debitirao je lani u prvom mjesecu, a do današnjega dana skupio je deset pobjeda, od čega čak osam prekidom. U trenutno posljednjem nastupu nokautirao je Mariusza Wacha, a sljedeći protivnik još je nepoznat.

Nije tajna da Frank Warren jako voli Itaumu, a u nedavnom intervjuu kojeg je dao za talkSPORT govorio je upravo o njemu. Warren tvrdi da Itauma želi ‘‘skinuti‘‘ rekord legendarnog Mikea Tysona i da je, prema njemu, na odličnom putu:

‘‘On je još uvijek tinejdžer, ima tek 19 godina. Ali nevjerojatna je snaga, moć i mirnoća koju posjeduje. Ima fenomenalan direkt, njime me impresionirao u posljednjoj borbi. Ima puno tipova, velikih udarača, koji kad su mladi, bacaju te udarce i ako pogode – pogode. No, on radi jako smišljeno i bira udarce. Zastrašujuć je‘‘, započeo je Warren.

‘‘Što se tiče njegove sljedeće borbe, rekao je da želi Josepha Parkera. Da, dobro ste čuli. To je vrlo moguće u sljedećih 12 mjeseci. Najmlađi prvak u povijesti teške kategorije je Mike Tyson, koji je pojas uzeo sa 20 godina. To je njegov san, to je ono što on želi učiniti. Ne bih rekao da je to nemoguće‘‘, dodao je.

Itauma je je napunio 19 godina u dvanaestom mjesecu, a da bi srušio Tysonov rekord, mora uzeti titulu do 26. svibnja (peti mjesec) 2025. Je li realno da se do tada bori za titulu, vjerojatno nije, no i sam Warren mu je rekao da je boks maraton, a ne sprint.

Linker
05. rujan 2024 18:53