K1 i Boks

Mike Tyson ne razumije zašto svi podcjenjuju Ngannoua: ‘Zašto Francis ne bi mogao Furyju pružiti težak meč?‘

Francis Ngannou i Mike Tyson

 Vanguard
Iako legendarni Mike nije rekao ništa pogrešno, vrlo je teško zamisliti da Ngannou pobijedi Tysona Furyja

Rijetki su oni koji favoriziraju Francisa Ngannoua u meču protiv Tysona Furyja, ako uopće ima onih koji mu daju prednost. Bit će ovo Francisov debi u profesionalnom boksu te je odmah uzeo vjerojatno najteži zadatak, odnosno jednog od najboljih teškaša današnjice.

Nije stoga čudno da mu se ne daju velike šanse u ovom meču, no njegov novopečeni trener Mike Tyson kaže da to nikako ne može shvatiti. Osim toga, tvrdi da je Ngannou i više nego sposoban pružiti tešku noć Furyju, a sve je usporedio s borbom između McGregora i Mayweathera:

‘‘O ovome morate razmišljati kada razmišljate o meču između Francisa i Furyja. Conor McGregor je izdržao 10 ili 11 rundi s Floydom Mayweatherom, najboljim borcem njegove generacije, ako ne i svih vremena. Ako se to dogodilo, zašto Ngannou ne bi mogao Furyju pružiti težak meč? Mayweather je najbolji borac na svijetu kada govorimo o tehnici i stilu. Svi poštuju Conora zbog pokušaja i ne pričaju sranja‘‘, rekao je Mike u novoj epizodi svog podcasta.

‘‘Jučer smo trenirali i u njemu vidim mnogo kvaliteta. Ako pogodi bombom Furyja, mislim da će mu ugasiti svjetla. Treba se samo riješiti nekih loših navika i bit će spreman. Također sam impresioniran kako brzo uči‘‘, dodao je.

Iako legendarni Mike nije rekao ništa pogrešno, vrlo je teško zamisliti da Ngannou pobijedi Tysona Furyja. Naravno, ovo je teška kategorija i jedan udarac je dovoljan da ‘‘ugasi‘‘ protivnika, no čak i kad se to uzme u obzir, teško je. Uostalom, Fury je već do sada bio u ringu s možda i još jačim udaračima.

Linker
21. travanj 2024 08:25