K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Ako se ta ‘mala kobasica‘ hoće boriti, mora ispuniti ovo, inače ništa od toga!‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Već su se vukli repovi oko ove situacije

Obožavateljima boksa moglo bi se oprostiti što su izgubili nadu da će se ikada dogoditi borba za ujedinjenje četiri pojasa između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, s obzirom na višestruke neuspjele faze pregovora koje su se već dogodile i igru ​​optuživanja javnosti koja je trajala mjesecima između njih dvojice.

Fury je sada otkrio uvjete koje će biti potrebno ispuniti ako ikada želi ući u ring s Ukrajincem za dugo očekivanu borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. U nedavnom intervjuu za Fight Hub TV na tiskovnoj konferenciji za njegov okršaj s Francisom Ngannouom, Fury je tvrdio da bi razmislio o borbi protiv Usyka samo ako bi ovaj bio spreman prihvatiti "mali postotak" zarade u ovoj borbi.

“Je li mi to ikada bio prioritet? Jesam li ikada rekao da želim biti neosporni prvak? To je uvijek san nekih drugih. Imam posla s Francisom Ngannouom. Ako se ta ‘mala kobasica‘ želi boriti za pojaseve i ako je voljan uzeti mali postotak, možda bismo to mogli ostvariti. Ako želi bolju raspodjelu? Ništa od toga! On [Usyk] i njegov tim bili su pi****e! Ponudili su im borbu na Wembleyju, a mi smo otišli dalje. To je bilo to. Sada se borimo protiv Francisa Ngannoua, koji je prihvatio izazov.”

Podjela sredstava, klauzule o mjestu i revanšu samo su neki od problema koji su uzrokovali propast borbe početkom godine, a mnogi neutralni promatrači za to okrivljuju "Gypsy Kinga" te ga označuju pohlepnim. Međutim, njegov promotor Frank Warren izjavio je u jednom intervjuu da je uvjeren da će ugovoriti tu borbu iduće godine, a vidjet ćemo hoće li uspjeti u svom naumu.

Linker
08. svibanj 2024 08:52