K1 i Boks

Mike Tyson prognozirao veliki boksački meč: ‘Šokirat će svijet, ako ga pogodi - nokautiran je!‘

Mike Tyson

 KAY BLAKE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Kay Blake/zuma Press/profimedia
Ako nečije mišljenje ima težinu, to je upravo njegovo

Ime Mikea Tysona urezano je u povijest teške kategorije nakon što je postao najmlađi svjetski prvak u toj diviziji. Zastrašujući udarač je postigao 44 nokauta od ukupno 50 pobjeda, od kojih je 35 bilo u ranim rundama. Imao je ukupno devet obrana naslova u najvećim promocijama te je s razlogom jedan od najvećih boksača svih vremena.

To iskustvo je vrlo traženo, a nedavno ga je kontaktirala MMA zvijezda, Francis Ngannou da bi mu pomogao pripremiti se za njegov boksački debi – što je još zahtjevnije jer se bori protiv neporaženog svjetskog prvaka i imenjaka spomenute legende, Tysona Furyja.

Rijetki daju priliku bivšem UFC prvaku jer su prije vidjeli borce koji pokušavaju i ne uspijevaju prijeći na boks. Njegov novi trener je ipak pun samopouzdanja. Govoreći za ES News, ‘Iron‘ Mike rekao je da je Ngannou odlično radi prije nego što je rekao da obožavatelje čeka iznenađenje.

“Šokirat će svijet. Ako ga pogodi - nokautiran je", uvjeren je bio Tyson kada su ga upitali o prognozi.

Fury je zbog odluke da se suoči s Ngannouom zamjerio boksačkom svijetu jer to znači da vjerojatno uopće neće braniti svoj WBC naslov svjetskog prvaka 2023. godine. Ovaj okršaj utjecat će na profesionalni omjer oba borca, a obojica će zaraditi mega-novac za okršaj u Rijadu, Saudijska Arabija.

Ako predviđanje Mikea Tysona nije samo hvalisanje i na neki način se obistini, svrstalo bi se uz najveće iznenađenje koje je boksački sport ikada vidio. Fury bi imao dosta toga za objašnjavati, a njegove bi dionice dramatično pale te se od Britanca očekuje da zadrži svoju ‘nulu‘ i krene prema nekim tradicionalnijim okršajima u teškoj kategoriji nakon toga.

Linker
16. travanj 2024 01:06