K1 i Boks

‘Mutio mi se vid, trenerov glas bio je sve udaljeniji... Nakon što sam otišao u kut, više se nisam vratio‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Francis Ngannou govorio je o svojim iskustvima iz boksačkog meča s Anthonyjem Joshuom

Proteklih dana pisali smo o gostovanju Francisa Ngannoua u podcastu Joea Rogana, tijekom kojeg je najavio svoj povratak u MMA oktogon i progovorio o teškom životnom razdoblju koje je proživio nakon gubitka sinčića Kobea. Istom prilikom, međutim, kamerunski nokauter prisjetio se i boksačkog meča s Anthonyjem Joshuom.

Nakon što je, krajem listopada proprošle godine, zadao poprilične probleme Tysonu Furyju u njihovom boksačkom obračunu, "Predator" je, nepunih pet mjeseci kasnije, ušao u ring i s "AJ"-em te doživio težak nokaut u drugoj rundi. Govoreći o tom meču, odnosno nokdaunu u kojem se našao prije konačne kapitulacije, istaknuo je kako se tog dana nije dobro osjećao.

"Ušao sam u ring i nisam se osjećao dobro. U prvoj rundi kada me oborio, pao sam i pomislio: ‘Jesam li se poskliznuo? Što me točno srušilo?‘. Osjetio sam udarac, ali nisam od njega pao. Bio sam stvarno zbunjen, oboren sam udarcem koji nije bio toliko snažan" ispričao je Roganu 37-godišnji Kamerunac pa dodao: "Udario me je u ruku prije nego što je udarac došao do lica i osjetio sam to. Osjetio sam udarac, ali to nije bilo dovoljno da me sruši na pod. Odbrojano mi je, ustao sam, završili smo rundu i otišao sam u svoj kut".

Ngannou tvrdi da nakon tog trenutka za njega više ništa nije bilo isto.

"Nakon što sam otišao u kut, od tamo se više nisam vratio. Sjedio sam tamo i počeo mi se mutiti vid. Trener mi se obratio, a onda je njegov glas postajao sve udaljeniji. Ne sjećam se ni kada sam ustao sa stolice da uđem u drugu rundu. Ne znam je li bilo do umora ili čega već, ali nešto nije bilo kako treba".

Bivši UFC-ov prvak otišao je i korak dalje, te ustvrdio kako se Joshuin tim služio trikovima i mentalnim igricama kako bi ga iscrpio. Naveo je kako su ga na sva medijska događanja zvali satima ranije nego što bi se pojavio "AJ", a da su istu praksu primijenili i na dan samog meča, kada je stigao u dvoranu i primio obavijest da je borba pomaknuta za tri sata. Kaže kako je sjedio i čekao, a onda vidio Joshuu koji dolazi u dvoranu puno kasnije, što ga je nagnalo da sumnja kako su ga ponovno namjerno pozvali u arenu s ciljem da ga što više iscrpe.

"U 22.30 smo krenuli iz hotela. Stižemo u arenu u 22.45, a producent dolazi u svlačionicu i govori: ‘Oh, ljudi, kasnimo s prijenosom, borba će ipak početi u 1.45‘. Bilo je oko 1.30 kada je Joshua stigao. Ja, dakle, čekam 1.45 da počne borba, a on stiže u 1.30. Što to znači", indikativno se upitao Ngannou.

Linker
30. srpanj 2024 16:56