K1 i Boks

Na eventu Alena Babića i Lukasza Rozanskog boksaju Bakole i još dva neporažena teškaša!

Martin Bakole  

 Zabulon Laurent/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Samo četiri borbe na eventu, ali imena su svakako zanimljiva

Večeras se sprema povijesni dan za hrvatski boks u vidu meča za svjetsku titulu u kojoj će boksati naš Alen Babić protiv Lukasza Rozanskog. Taj meč bit će ujedno i glavni meč večeri na eventu koji se održava u Poljskoj i koji broji samo četiri borbe sveukupno. Osim Babića i Rozanskog imat ćemo prilike gledati i dva teškaška dvoboja, te jedan meč u poluteškoj kategoriji.

Martin Bakole (18-1, 13 KO) snage će odmjeriti s neporaženim Ukrajincem Igorom ‘Hulkom‘ Shevadzutskiyjem. Bakole u posljednje vrijeme niže pobjede protiv vrhunskih imena, a iz utrke za svjetski naslov već je eliminirao Sergeya Kuzmina i Tonyja Yoku. Bakole je prije godinu i pol dana bio u pregovorima s Filipom Hrgovićem, no to nikada nije zaživjelo. Iako su svi priželjkivali vidjeti kako bi se Hrgović snašao u ovakvom testu, sve je izglednije da to tog meča neće doći.

Dok Filip i dalje čeka novog protivnika, Bakole ga je našao u vidu neporaženog Ukrajinca. Igor ‘Hulk‘ Shevadzutskiy možda je neporažen (10-0, 8 KO), ali protivnici mu nisu bili niti blizu ranga onih s kojima je boksao Bakole. Samo dva protivnika imali su pozitivan skor, tako da se smatra da je doveden Bakoleu samo kao zagrijavanje za neki veći meč.

Drugi teškaški par na eventu bit će Jeamie Tshikeva (4-0, 2 KO) i Michal Boloz (5-4-2, 5 KO). Iako Michal Boloz po rezimeu djeluje kao odskočna daska za renomiranije boksače, on se može pohvaliti skalpom nad Andrzejem Wawrzykom (33-1) koji je poražen tek od Povetkina. Jeamie Tshikeva je trenutno neporažen, ali možda si je za odskočnu dasku izabrao pogrešnog protivnika. Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti tko će pobijediti u ova dva dvoboja.

Linker
27. travanj 2024 02:53