K1 i Boks

‘Nemate nikakvog poštovanja prema boksu. Napustit ću stadion prije meča između Mikea Tysona i Jakea Paula‘

Mike Tyson

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia
Kritike na račun Tysonovog povratka u ring pršte sa svih strana

Povratak Mikea Tysona u ring nešto je što bi trebalo uzbuditi boksačke fanove, ali kada uzmemo u obzir okolnosti pod kojima će se Tyson uskoro vratiti, ne iznenađuju brojne kritike na račun njegovog skorašnjeg meča.

"Iron" Mike jedan je od najpopularnijih boksača u povijesti tog sporta, a u ring bi se trebao vratiti 15. studenog (11. mjesec). Tysonu je 58 godina, već neko vrijeme muku muči sa zdravstvenim problemima, ali njegov novi boksački nastup bio bi probavljiv da ga čeka protivnik slične dobi i zdravstvenog stanja.

Nažalost, Mike Tyson borit će se protiv Jakea Paula koji je čak 31 godinu mlađi od njega. 1986. godine Mike Tyson osvojio je svoju prvu svjetsku titulu, a nešto više od deset godina nakon toga, Jake Paul se rodio. U trenucima kada se Tyson oprostio od profesionalnog boksa (2005. godine), Paul je bio na početku svog osnovnoškolskog obrazovanja. 19 godina kasnije, taj dvojac ukrstit će rukavice unutar ringa i više je nego jasno zašto se mnogi protive ovom meču.

Posebno ovaj meč smeta nešto starijim fanovima boksa koji će vjerojatno svjedočiti prizoru gdje njihov omiljeni boksač gubi boksački meč protiv momka koji je do prije nekoliko godina bio YouTuber i nije imao nikakvu poveznicu s boksom. Teško je i zamisliti kako jedan velikan poput Tysona gubi od nekog poput Jakea Paula, ali velike su šanse da će se to dogoditi za nešto više od mjesec dana.

Među kritičarima ovog meča našao se i Eddie Hearn koji je u više navrata kritizirao ovu borbu, a novu seriju kritika izrekao je obraćanju medijima ususret meča između Bivola i Beterbieva. Hearn je svoje nezadovoljstvo Tysonovim povratkom u ring izrekao poznatom reporteru Michaelu Bensonu.

"Mislim da je velika sramota da se jedna od najvećih legendi ovog sporta vraća 20 godina nakon perioda kada smo svi znali da bi trebao prestati boksati. Njemu je sada 55 godina ili koliko već. 58 mu je godina? Pa njemu je skoro 60 godina. Nemate nikakvo poštovanje prema boksu ako 58-godišnjeg Mikea Tysona navedete da kroči u ring. Ako se on ozlijedi, odgovornost je na ljudima koji su ga naveli na borbu. Pogledat ću meč Katie Taylor (vs. Amanda Serrano) i nakon toga ću otići. Ne mogu to gledati.", rekao je Hearn.

Eddie će ipak posjetiti AT&T stadion u Teksasu, ali prvenstveno zbog novog nastupa Katie Taylor koju prati kao promotor kroz cijelu njenu profesionalnu karijeru. Najveću boksačicu u povijesti čeka revanš s Amandom Serranom, a u igri su sva četiri svjetska pojasa u super lakoj kategoriji. Nakon što Taylor i Serrano završe sa svojom borbom, Hearn planira napustiti stadion. Teško mu je zamjeriti, mnogima će vjerojatno biti teško gledati meč između Tysona i Paula.

Linker
12. listopad 2024 08:11