K1 i Boks

Neporaženi američki teškaš: ‘Pomogao bih Furyju u pripremama za Usyka, ali spreman sam i boriti se s Furyjem‘

Tyson Fury (lijevo) i Jared Anderson (desno)

 Instagram (tyson Fury)
Tyson Fury već je imao priliku sparirati s ovim teškašem, a nije isključeno da se suradnja nastavi

Još jedan ‘‘hype‘‘ ili ‘‘real deal‘‘, večeras ćemo saznati kojoj skupini pripada Jared Anderson, 24-godišnji američki teškaš. ‘‘Big Baby‘‘ je boksač pred kojeg je stavljen teret da postane predvodnikom nove generacije američkih teškaša, ali on taj teret zasad dobro izdržava.

17 pobjeda u jednako toliko nastupa, od čega čak 15 nokautom, dokaz su da Ameri s razlogom vjeruju u ovog momka. Osim američke boksačke javnosti, u Andersona vjeruje i Tyson Fury, ponajbolji svjetski teškaš.

‘‘Gypsy King‘‘ je prije koju godinu sparirao s mladim Andersonom i uvjerio se u njegov talent i kvalitete koje posjeduje. Anderson je fascinirao Furyja koji mu je predvidio velike stvari u boksačkoj karijeri.

‘‘On će biti nasljednik na tronu.‘‘, rekao je Fury, a Jaredu Andersonu prognozirao je kako će 2026. godine preuzeti neku od svjetskih titula. Nastavi li Anderson u tempu kao do sada, nije isključeno da se Furyjeve prognoze i ostvare.

Danas ipak Andersona čeka najteži dosadašnji ispit. Kongoanac Martin Bakole (20-1-0) nešto je s čime se Anderson nije dosad susretao unutar ringa, barem ne u službenim mečevima. Bakole neće pasti bez ispaljenog metka niti će pokazivati prevelik respekt unutar kaveza. Bakole se dolazi potući i dolazi ‘‘skinuti glavu‘‘ s protivničkih ramena. Anderson tvrdi kako je spreman na takav izazov.

‘‘On govori da će me nokautirati, ali jedva čekam vidjeti ga kako pokušava. Moja ruka će biti podignuta na kraju te večeri.‘‘, poručuje Anderson.

Nakon meča s Bakoleom, Anderson bi se čak mogao zaputiti prema Engleskoj, točnije u kamp Tysona Furyja. Američki teškaš javno se ponudio Furyju za poziciju sparing partnera, kako bi što bolje pripremio Furyja za revanš s Usykom. No, Anderson isto tako dodaje da je spreman ukrstiti rukavice s Furyjem nekad u budućnosti.

‘‘Odmah bi se javio ako bi me Fury zvao da mu budem sparing partner. Ali isto tako postoji mogućnost da on bude moj protivnik u budućnosti. Meč bih prihvatio samo za pravu cifru. On je i dalje moj prijatelj i na neki način moj ‘veliki brat‘. Poštujem njega i sve ono što radi, definitivno bih mu pomogao u pripremama.‘‘ rekao je Jared.

Porazi li Bakolea, Jaredu Andersonu otvorit će se raznorazne opcije. Meč s Furyjem vjerojatno neće biti jedna od njih, ali zanimljivih imena više je nego dovoljno pri vrhu teške kategorije.

Sve informacije o večerašnjem boksačkom spektaklu možete potražiti klikom na LINK.

Linker
17. rujan 2024 18:03