K1 i Boks

Neporaženi mladi nokauter uskoro bi mogao ući u ring s Josephom Parkerom: ‘To je vrlo realno‘

Joseph Parker

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Frank Warren, poznati boksački promotor Queensberry Promotionsa, smatra kako bismo mogli gledati ovaj meč unutar godine dana

Joseph Parker je trenutno jedan od najspremnijih teškaša u boksu.

Ovaj 32-godišnjak je nekada bio WBO prvak svijeta u teškoj kategoriji, kada je u prosincu 2016. godine pobijedio Andyja Ruiza za upražnjeni pojas. Nakon obrana naslova protiv Razvana Cojanua i Hughieja Furyja, izgubio je pojas od Anthonyja Joshue nakon 12 rundi – Parker je bio prvi koji je Joshuu odveo do sudačke odluke.

Od tada je pretrpio poraze od Dilliana Whytea i Joea Joycea, ali impresivna suradnja s trenerom Andyjem Leejem dovela ga je do solidnih pobjeda protiv Deontaya Wildera i Zhileija Zhanga u posljednje vrijeme. Nakon što je pobijedio dvojicu od najjačih udarača u sportu, Parker zaslužuje veliku borbu protiv još jednog vrhunskog borca, ali tu ulazi u igru jedan vrlo perspektivan mladi borac koji ima novozelandskog boksača na nišanu.

Govoreći za talkSPORT Boxing, promotor Queensberryja Frank Warren otkrio je da njegov borac, 19-godišnji Moses Itauma, želi borbu protiv Parkera.

"Njegova sljedeća borba – ona koju mi je rekao da želi je protiv Josepha Parkera. Čuli ste ispravno. To je ono što je rekao. To je ono o čemu je govorio i rekao je: ‘Stvarno, stvarno želim tu borbu.‘ Mislim da je to vrlo realno unutar sljedećih 12 mjeseci. Ako nastavi raditi ono što radi. Ne želim ga požurivati jer je očito vrlo mlad.‘‘, rekao je Warren.

Itauma ima samo 19 godina. Njegov profesionalni omjer je deset pobjeda bez poraza s osam nokauta. Posljednji put, mladi Britanac je zaustavio obično vrlo izdržljivog Mariusza Wacha u samo dvije runde, što je brže nego što je to ikome ikad uspjelo.

"Još uvijek je tinejdžer, ima 19 godina. Ali snaga koju ima, snaga i mirnoća koju posjeduje su izvanredni. Ima fantastičnu prednju ruku (jab), i to je ono što me stvarno impresioniralo u njegovoj posljednjoj borbi. Mnogi momci, posebno veliki udarači, kada su entuzijastični i mladi, bacaju svoje udarce i nekako se naslanjaju na protivnika, umjesto da pronađu svoju distancu. Ali on radi sa svojim ‘jabom‘ i jako dobro bira svoje udarce.", nastavio je boksački promotor.

Borba s Parkerom bila bi njegov najteži test do sada, ali pitanje je hoće li Parker htjeti riskirati takvu borbu u kojoj može izgubiti puno, a dobiti malo.

Linker
09. rujan 2024 11:20