K1 i Boks

(VIDEO) Charlo i Munguia nastavili niz neporaženosti, Rosado isporučio ponajbolji nokaut godine

Jermall Charlo i Juan Macias Montiel
 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Ljubitelji ‘slatke znanosti‘ imali su ovog vikenda što gledati i u čemu uživati

Boksački najbogatiji vikend u 2021. godini donio je veliku dozu uzbuđenja. Iako je vikend ostao bez vjerojatno vodeće priredbe, nakon što je okršaj Teofima Lopeza i Georgea Kambososa Jr. odgođen, uzbuđenja nije nedostajalo. Velike pobjede Andersona Silve i Naoye Inouea smo već posebno obradili, ali ne smijemo zapostaviti nekoliko preostalih sjajnih mečeva. Prije svega tri, dva zbog njihove važnosti, a jedan zbog sjajnog prekida kojim je završio.

Jermall Charlo (32-0, 22 KO) zadržao je WBC pojas srednje kategorije. Neporaženi "blizanac" bio je kroz 12 rundi puno bolji od hrabrog, ali ipak nedovoljno dobrog Juana Maciasa Montiela. Bila je to četvrta Charlova uspješna obrana ove titule, a sad vjerojatno slijedi nova serija prozivanja s Canelom Alvarezom, iako je trenutno situacija takva da taj meč za sada nije opcija.

Svoj impresivan niz neporaženosti nastavio je Jaime Munguia (37-0, 30 KO). 24-godišnjem Meksikancu mnogi su neko vrijeme prigovarali zbog izbora protivnika, no ovog puta tako nećega ne bi trebalo biti. Protiv sebe je imao prethodnog izazivača Gennadyja Golovkina, Kamila Szeremetu, a završio ga je za cijelu rundu brže nego genijalni Kazahstanac. Munguia je odradio posao gotovo identično kao u svom posljednjem meču, još jednom protivnik nije odgovorio na zvono za početak sedme runde. U njegovom slučaju za očekivati je da će postati vodeći izazivač srednje kategorije na barem jednoj elitnoj ljestvici. Toj kategoriji pristupio je prošle godine, nakon što je pet puta uspješno obranio WBO titulu polusrednje kategorije, no ista mu je postala preteška za zadovoljavanje težinske granice.

Na istoj priredbi, emitiranoj na DAZN-u, svoj novi trenutak slave dočekao je Gabriel Rosado (26-13-1, 15 KO). Nekadašnji svjetski izazivač šokirao je srebrnog olimpijca iz Rio de Janeira, Bektemira Melikuzieva. Uzbekistanac se nadao ovim mečem doći do pozicije za neki veliki ogled, ali je umjesto toga završio na podu u trećoj rundi, a Rosado je mogao proslaviti jedan od najboljih nokauta ove godine.

Linker
19. travanj 2024 18:41