K1 i Boks

Ngannou odgovorio na nedavne izjave Dane Whitea: ‘Odavno ne pridajem važnost njegovim izjavama, nije relevantan‘

Francis Ngannou (lijevo) i Dana White (desno)

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije javno je demantirao nedavne navode UFC-ovog predsjednika

"To je ta javna zabluda koju ljudi vjeruju, ali to nije istina. Totalna glupost, totalna glupost. To je onaj mit zbog kojeg svi kažu: ‘Idemo u boks,‘ i sve te gluposti. Boks ne funkcionira. Boks ne radi. Što ga pokreće? Potreban vam je saudijski multimilijarder da bi te borbe bile moguće, ali čak i oni se umore od tih gluposti. Ngannou bi više zaradio da je ostao u UFC-u.", riječi su kojima je Dana White prije nešto više od tjedan dana prokomentirao navode da je Francis Ngannou odlaskom u boksačke vode zaradio puno više nego što bi zaradio u UFC-u.

Podsjećamo, Ngannou je početkom 2023. godine prekinuo suradnju s UFC-om, odnosno, odbio je potpisati novi ugovor. Kako navode razni izvori, Ngannou bi prema novom ugovoru zaradio oko 20 milijuna dolara za ukupno tri odrađena meča, što je nešto manje od sedam milijuna dolara po meču. Usporedbe radi, Francis Ngannou prema neslužbenim podacima zaradio je oko 10 milijuna dolara boksajući protiv Tysona Furyja, a više od deset milijuna dolara zaradio je u meču protiv Anthonyja Joshue. Pojedini izvori navode da je njegova zarada u meču protiv Joshue iznosila oko 20 milijuna dolara.

Teško je stoga zaključiti na temelju čega Dana White bazira svoje navode, a javno ga je odlučio demantirati i Ngannou koji dobro zna koliko je nekoć zarađivao u UFC-u, a koliko je novca uprihodio boksajući.

"Jako puno vremena je prošlo otkako išta od strane Dane Whitea mogu uzeti kao nešto relevantno. Ne pridajem nikakvu važnost onome što govori, jer puno puta govori totalne besmislice. Ali zbog ove nedavne njegove izjave, samo ću reći kako sam odlaskom iz UFC-a dobio sve ono zbog čega sam i otišao iz organizacije. I to sam dobio u puno većoj mjeri. Slobodno napišite da sam svega dobio više nego u UFC-u.", započeo je Ngannou za MMA Junkie, a još je dodao.

"Sasvim sam zadovoljan svojom trenutnom situacijom. Ja se još uvijek borim jer se volim boriti. Ne radim to jer moram platiti račune ili neke dugove, niti se borim da bih zaradio za životne potrebe.", dodao je "Predator".

Ngannou se u ovoj fazi ne želi pretjerano prepirati s Danom Whiteom. Svima je jasno kako Dana White na sve moguće načine pokušava uvjeriti javnost da je Ngannou pogriješio odlaskom iz UFC-a, ali Francis je dobio sve što je tražio, a na koncu je i zaradio daleko više novca nego kroz cijelu svoju karijeru u UFC-u.

Linker
12. listopad 2024 13:56