Ostalo

Ngannouovog trenera pitali hoće li Francis imati problema zbog nedavnog nokauta: ‘Ovo nismo uspjeli pokazati u tom meču, ali...‘

Anthony Joshua vs. Francis Ngannou 

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Ruku na srce, Ferreira mu na nogama nije ni približna prijetnja kao što je to bio Anthony Joshua

Težak nokaut doživio je Francis Ngannou u boksačkom meču protiv Anthonyja Joshue. Teško je bilo zamisliti da će ‘‘Predatoru‘‘ ikada davati kisik u ringu i da će ga itko tako nokautirati, no Joshua je uspio dokazati kako je njegovo mjesto ipak u MMA kavezu, a ne u boksu među elitnim teškašima.

S obzirom da Francisa idućega tjedna očekuje novi meč i debi u PFL-u protiv Renana Ferreire, jučer su Ngannouovog trenera, Erica Nicksicka, pitali hoće li Francisu brada predstavljati problem zbog nokauta kojeg je doživio. Nicksick je odgovorio da je radeći boks, puno naučio o obrani:

‘‘To je kao bacanje novčića. Kada vas toliki tipovi dodirnu u malim rukavicama, netko će ići na spavanje. Ono što mi trebamo napraviti za vlastitu korist jest sve ono što je Francis naučio dok je trenirao za taj boks. Puno rada nogu, puno razumijevanja kako na pravi način izbjeći te udarce, kako povezati kontre i obranu‘‘, rekao je Nicksick za MMA Fighting.

‘‘Njegova stojka je evoluirala, postala je puno oštrija, puno više autentična. Znam da to nismo uspjeli pokazati u borbi protiv Anthonyja Joshue, ali sve do te borbe sam ja vidio da je to najbolja verzija njega u posljednjih nekoliko godina‘‘, dodao je.

Ruku na srce, Ferreira mu na nogama nije ni približna prijetnja kao što je to bio Anthony Joshua, no kao što je i Nicksick rekao, radi se o malim rukavicama te se vrlo lako može dogoditi da u teškoj kategoriji netko padne od samo jednog dobro plasiranog udarca.

Linker
12. listopad 2024 13:56