K1 i Boks

Ngannou otkrio s kojim teškašem nikada ne bi ušao u ring: ‘Opasan je, borio bih se sa svima osim protiv njega!‘

LAS VEGASFrancis Ngannou

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia
Kamerunski nokauter je istaknuo i ime boksača s kojim bi sljedećim najviše volio dijeliti ring

Francis Ngannou 19. će se listopada vratiti MMA borbama nakon više od dvije i pol godine izbivanja, a protivnik će mu, u glavnoj borbi večeri PFL- ove "Battle of the Giants" priredbe biti Brazilac Renan Ferreira. Unatoč tome, i činjenici da je u međuvremenu odradio dva boksačka meča, s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, čini se kako "Predatorove" boksačke ambicije još uvijek nisu prestale.

Bivši UFC-ov prvak, naime, u jednom od svojih posljednjih javnih istupa istaknuo je kako bi se želio boriti s Deontayem Wilderom, i to ne po MMA već isključivo po boksačkim pravilima.

"Apsolutno, volio bih tu borbu. Čisti boks, nemojte se zavaravati... Tu obojica imamo šanse, a ako se budemo borili u MMA-u onda samo jedan čovjek ima šanse", rekao je kamerunski nokauter u razgovoru za TalkSPORT pa dodao: "Oduvijek sam želio tu borbu. U jednom smo trenutku bili u pregovorima koji nisu otišli predaleko, ali obojica smo željeli da se ta borba dogodi".

Istom prilikom, Ngannou je podvukao i ime čovjeka s kojim nikako ne bi želio ući u ring, a to je Martin Bakole.

"To je borba koju bih izabrao kao posljednju opciju jer ga više vidim kao brata. Opasan je, borio bih se sa svima osim protiv njega", zaključio je 37-godišnji Kamerunac.

Linker
13. rujan 2024 01:13