K1 i Boks

Odlazi li Joe Joyce u mirovinu? Njegov menadžer odgovorio: ‘Joyce nije tip koji želi postati ‘gatekeeper‘, ali je u odličnoj formi‘

Joe Joyce 

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Bez obzira na riječi njegovog menadžera, Joyce u posljednjim mečevima uistinu izgleda jako loše

U samo nešto više od godinu dana, Joe Joyce doživio je strmoglav pad u svojoj karijeri. Prvo ga je dva puta zaredom prekidom pobijedio Zhilei Zhang, a onda se uspješno vratio pobjedama protiv slabijeg protivnika, Kasha Alija. Međutim, nedavno ga je pobijedio i Derek Chisora, boksač koji odavno nije u svojim najboljim danima.

Mirovina je možda sljedeći najlogičniji potez za Joycea, a upravo su to jučer pitali njegovog menadžera Adama Moralleea. Morallee je rekao da Joyce ne želi biti ‘‘journeyman‘‘, ali da smatra da Joe mora nastaviti karijeru:

‘‘Apsolutno mislim da mora nastaviti ako je u dobroj formi. U boljoj je formi od svih teškaša tamo, mislim da treba nastaviti. Trebamo pronaći prave tipove za njega koji su između njega i top tipova. Kada borbe između njega i top tipova više ne budu kompetitivne, tada se treba umiroviti‘‘, rekao je za Seconds Out.

‘‘Joe nije tip osobe koji će postati ‘gatekeeper‘ i ‘journeyman‘, to nije ono što bi on trebao raditi. U trenutku kada više ne bude sposoban ozbiljno se natjecati na visokom nivou, tada bi se trebao umiroviti. Borba između njega i Daniela Duboisa bila je vrlo kompetitivna. Mislim da je moja dužnost kao menadžera reći borcu kada bi se trebao umiroviti‘‘, pojasnio je.

Bez obzira na riječi njegovog menadžera, Joyce u posljednjim mečevima uistinu izgleda jako loše. Možda je u dobroj formi, no jako teško prima udarce i pitanje je vremena kada će završiti teško nokautiran, a uskoro se bliži i četrdesetoj godini života.

Linker
05. rujan 2024 10:26