K1 i Boks

Oleksandr Usyk je sretan što će titule braniti u Poljskoj: ‘Ovo je najbliže povratku kući‘

Oleksandr Usyk

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
‘‘Proputovao sam cijeli svijet boreći se u dvorištima svojih protivnika‘‘

Nakon što su pregovori između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja propali, Ukrajinac se odlučio krenuti dalje i titule braniti protiv obaveznih izazivača. Prvi na redu je bio Daniel Dubios, izazivač prema WBA-u. Datum je 26.8. u Wroclawu u Poljskoj, tako da nas nešto više od mjesec dana dijeli od ovog teškaškog okršaja.

Lokacija ovog meča je svakako zanimljiva, a malo tko je očekivao da će zvijezda poput Usyka pojaseve braniti upravo tamo. Za to naravno postoji razlog, a Ukrajinac je rekao kako je sretan što će pojaseve moći braniti toliko blizu svoje domovine koja je trenutno u ratnom sukobu s Rusijom.

‘‘Proputovao sam cijeli svijet boreći se u dvorištima svojih protivnika. Ova borba u Poljskoj će biti nešto najbliže mom povratku kući. Nadam se da ćete uživati u svemu što će se dogoditi 26.8. u Wroclawu‘‘, rekao je Usyk.

‘‘Želim se zahvaliti svim vojnicima koji brane Ukrajinu, jer zbog njih ja imam priliku braniti svoje teškaške titule. Država je uvijek bila dobra prema meni. Postao sam WBO prvak u kruzer kategoriji kada sam pobijedio Krzysztofa Glowackog. Proteklih sedam godina sam proveo skupljajući svjetske titule. Sada dolazim u Poljsku braniti titule. Hvala Poljskoj što podržavate ljude u Ukrajini‘‘, dodao je prvak.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Dubois uspjeti zaprijetiti prvaku. Usyk je u oba navrata protiv Joshue izgledao fenomenalno, a nema razloga da se takav ne pojavi i protiv Duboisa. Ukoliko i taj meč prođe kako treba, možda se onda konačno dogovori onaj dugo željeni meč za apsolutnog prvaka protiv Furyja.

Linker
11. svibanj 2024 17:42