K1 i Boks

Oscar De La Hoya: ‘Moj ‘comeback‘ bit će najveći u povijesti ovog sporta‘

Oscar De La Hoya
 Javier Rojas/Zuma Press/Profimedia
Ako bude sve po planu, Golden Boy će u svom povratku odraditi tri uistinu ogromna meča

Oscar De La Hoya službeno se vraća u ring. 11. srpnja na Trillerovoj priredbi dočekat će ga bivša MMA zvijezda, Vitor Belfort. Nakon što je nekoliko godina to najavljivao, 48-godišnji zlatni olimpijac i višestruki svjetski prvak ponovno će navući rukavice i okušati se u ringu. A da bi u tome ponovno mogao biti dobar otkrivaju snimke koje se mogu naći po društvenim mrežama i video servisima.

"Ma snimke su zapravo ništa, to su tek mali 'teaseri' za ono što dolazi. Osjećam se uistinu sjajno. Imao sam 15 godina za odmoriti svoj lijevi direkt. Spremio sam ga u trezor i sad sam ga vratio u akciju", rekao je De La Hoya u razgovoru za Fight Hype, prije nego se okrenuo meču protiv Vitora Belforta:

"On je velik tip, ne znam iskreno u što sam se upustio, stvarno je velik. Vidjet ćemo. Imam dobru bradu, tako da trebam raditi na svom tijelu. Morat ću koristiti svoju brzinu, biti na prstima i ubadati direktom. Imam dobru taktiku za njega."

Planovi oko njegovog povratka uključuju tri meča, gdje bi imena protivnika bila sve jedno veće od drugog.

"Prvo je plan vidjeti kako će moje tijelo reagirati nakon prvog meča, a onda se želim vratiti u studenom. Nisam siguran za datum, ali bit će to godišnjica Trillerove priredbe na kojoj je Tyson nastupao. Tamo bih mogao izazvati Andersona Silvu. Nakon toga je Cinco de Mayo, prozvat ću Floyda Mayweathera", sjajni su planovi, no ipak ne može znati hoće li sve biti ostvarivo:

"Gledajte, postigao sam u boksu sve što je moguće postići. Ali, želim da moj povratak bude najveći u povijesti ovog sporta. Želim te dvije borbe. Prvo moram savladati Belforta. Ne mogu reći da me je strah, ali upitam sam sebe u što sam se to upustio. Imam samopouzdanje, ući ću u taj meč i boriti se. Nakon toga je cilj Anderson Silva, a onda, ako mi se tijelo bude osjećalo dobro, ne mislim odmarati, odmah ću prozvati Floyda Mayweathera."

Protiv Mayweathera se borio za "Cinco de Mayo" 2007. godine te je poražen podijeljenom odlukom. Mnogi i dan danas smatraju kako su suci nepravedno presudili meč te da je "Golden Boy" trebao pobijediti. Da je ishod spomenutog meča bio takav, šanse da bi se Floydu Mayweatheru dogodila karijera kakvu je nakon toga imao su zapravo mizerne. A može li ga Oscar savladati danas?

"Mislim da mogu i da je meč moguće organizirati. Njemu se sve vrti oko novca, zar ne? Mislim da postoji puno novca kojim bi ga naveli na taj meč. I mogu ga pobijediti, zašto ne? Pobijedio sam ga već prvi put", zaključio je De La Hoya.

Linker
18. travanj 2024 12:47