K1 i Boks

(VIDEO) Vasyl Lomachenko i Masayoshi Nakatani odradili vagu, oba kreću u potragu za istim revanšem

Lomachenko vs. Nakatani
 screenshot (YouTube, Top Rank)
Intrigantan i vrlo zanimljiv meč lake kategorije predvodit će program Top Rank Boxinga

Prošlo je osam mjeseci otkako je Vasyl Lomachenko (14-2, 10 KO) bez ijedne titule u svom vlasništvu, odnosno otkako je poražen od Teofima Lopeza. Dugo vremena dominantni prvak nije dovoljno pažljivo ušao u pregovore za spomenuti meč pa nije dogovorio klauzulu o revanšu, a Lopez mu "iz čista mira" nakon tako velike pobjede isti nije imao namjeru odmah dati. Upravo zbog toga 33-godišnji Ukrajinac i jedan od najuspješnijih amaterskih boksača u povijesti, mora dužim putem prema novoj prilici za napad na vrh.

A taj put vodi ga na Masayoshija Nakatanija (19-1, 13 KO), japanskog boksača s kojim dijeli istu želju, revanš protiv Lopeza. Trenutno WBO, WBA i IBF prvak savladao je 32-godišnjeg Japanca u srpnju 2019. godine, što je ovom bio prvi i za sada jedini poraz. Meč protiv Lomachenka prepoznao je kao najbolju priliku za doći do pobjede nakon koje Teofimo ne bi mogao ostati ravnodušan prema njemu i njegovim ambicijama.

Njih dvojica uspješno su odradili vaganje, 61 kilograma pokazala je vaga u oba slučaja, odnosno otprilike 200 grama ispod granice lake kategorije.

Lomachenko je u posljednjim rundama meča protiv Lopeza potvrdio kako ga je poraza koštala loša taktika i nedostatak "Plana B". Poraz je na kraju doživio čisto i pošteno, unatoč tome što su neki fanovi na račun posljednjih rundi pokušavali osporiti pobjedu aktualnog prvaka.

Iako u lakoj kategoriji ima nekoliko dobrih putanja prema vrhu, rekli bismo da je za ovu dvojicu revanš protiv Lopeza važniji nego dolazak do titule i to će im biti najbolja motivacija pred okršaj koji je Top Rank također vrlo dobro najavio.

Linker
18. travanj 2024 16:29