K1 i Boks

‘Sapunica‘ oko Oscara Rivasa dobila novi zaplet: Kolumbijac je otkazao sljedeći nastup zbog ozljede

Oscar Rivas

 Zabulon Laurent/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Više od godinu dana prošlo je od Rivasovog osvajanje titule u bridgeru, a on ju neće braniti u skorije vrijeme

Ono što Oscar Rivas radi kao prvak bridger kategorije postaje već podosta komično. Kolumbijac titulu WBC-ovog svjetskog prvaka u toj kategoriji drži još od 10. mjeseca 2021. godine i zapravo je inauguralni prvak te kategorije.

Ranije ove godine, točnije u osmom mjesecu, Rivas je pojas trebao braniti protiv Lukasa Rozanskog. Meč, kao i cijeli event na kraju su odgođeni zbog zavrzlame s promotorom koji je sve trebao organizirati. Alen Babić još u petom mjesecu došao je do WBC-ove Silver titule i taj status trebao mu je garantirati napad na titulu u sljedećoj borbi.

Ipak, na iznenađenje Babića, Rivas je početkom 11. mjeseca otkrio da će sljedeći meč odraditi protiv Rozanskog, a datum borbe također je bio poznat. Radilo se o 25. veljače (2. mjesec) 2023. godine, ali ništa nije bilo službeno potvrđeno. Konfuzija je nastala mjesec dana kasnije kad je objavljeno da će Rivas sljedeći meč odraditi 14. siječnja (1. mjesec), ali u teškoj kategoriji i to protiv Efea Ajagbe.

‘‘Jako sam sretan jer se vraćam u ring u Veroni (New York) gdje sam imao puno uspjeha ne tako davno (2019. godine porazio Bryanta Jenningsa). Ponosan sam na WBC-ovu titulu u ‘bridgeru‘ i uskoro ću ju braniti, ali Top Rank mi je dao predobru priliku u teškoj kategoriji da bih ju propustio. Također imam i puno poštovanja prema Ajagbi, a iako se slažem s njim da će ovo biti spektakl za fanove, moje vještine i iskustvo napravit će razliku.‘‘, rekao je Rivas.

Taj meč ipak se neće dogoditi. Naime, Boxing Scene portal jučer je prenio vijest da je meč Rivasa i Ajagbe otkazan, a Kolumbijac je nastup otkazao zbog ozljede oka. Efe Ajagba u potrazi je za zamjenskom protivnikom, dok Rivasa čeka pauza.

Sada je situacija s Rivasom ponovno na istom kao u osmom mjesecu. Nije poznato kada će braniti titulu u bridgeru, nije poznato protiv koga će se boriti i nije poznato što će u međuvremenu biti s Alenom Babićem. Najpravednija bi odluka bila uparivanje Babića i Rozanskom za titulu privremenog prvaka ili čak oduzimanje titule Oscaru Rivasu. Zbilja je tragikomično da prvak kategorije ne brani pojas dulje od godinu dana, a zatim ugovori meč u teškoj kategoriji.

Ali to vam je današnji boks.

Linker
03. svibanj 2024 22:27