K1 i Boks

Overeem i Badr Hari objasnili zašto su zakopali ratnu sjekiru: Poštovanje je sada uzajamno

Alistair Overeem i Badr Hari

 Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dvojica legendarnih kickboksača uskoro će odmjeriti snage u Gloryjevom ringu

Puno je animoziteta nekoć bilo između Badra Harija i Alistaira Overeema. Dvojica legendarnih kickboksača borili su se 2008. i 2009. godine, a svaki od njih slavio je po jedanput. Obojica su do pobjede došli nokautom u prvoj rundi.

U to doba ovaj dvojac gajio je veliko rivalstvo i animozitet, ali gotovo pa je nemoguće bilo imati rivalstvo s Badrom Harijem, a da pritom ne bude i nekakvih trzavica. Marokanski ‘‘Bad Boy‘‘ sada u poznim borilačkim godinama ipak je nešto smireniji, a on i ‘‘Reem‘‘ zakopali su ratnu sjekiru te će večerašnje rivalstvo biti temeljeno isključivo na sportskim razlozima.

Prilikom nedavnog gostovanja u MMA Houru, oba borca gostovala su u isto vrijeme te su se osvrnuli na zakopavanje ratne sjekire.

‘‘Imam samo ljubav za Badra. Kroz godine smo pomalo zajedno i trenirali, a ponekad smo i razgovarali. Imam jako puno poštovanja za njega. Imao je teške trenutke, ali pokazao je prekrasne stvari unutar ringa. Znam koliko je tehnički potkovan i što može. On je jedan od pionira ovog sporta. Bit će ovo sjajan meč i skidam kapu Badru. Nakon naše borbe, mi smo trenirali zajedno, prije nekih devet godina. Već tada moj se pristup promijenio. To dolazi s godinama, ali i kada doživite određene padove, postanete prizemljeniji. Badr je sličan meni. On je zapravo isti kao ja, samo je imao nešto drukčiji put. Također je imao uspone i padove, a imao sam ih i ja.‘‘, rekao je ‘‘Reem‘‘, a Hari se nadovezao.

‘‘Nakon svih ovih godina, ovo uopće nije na osobnoj razini. Ja samo želim pobijediti u meču, želim uživati, a nokautirati ljude najljepša je stvar u našem sportu. Daje vam osjećaj dominacije. Ne gledam ovo osobno. A gdje se rivalstvo promijenilo? Mislim da se promijenilo zato što kad gledate nekog kako je na vrhu dugi niz godina, znate koliko je to teško. Biti na vrhu iziskuje posvećenost i puno teškog rada. Teško je ne poštovati nekog tko je tako dugo u ovome, jer istu stvar i ja radim godina, a to je onda kao da sebe gledam u ogledalu. Poštujem sve što je on ostvario. Ali želim pobijediti. Onog trenutka kad me počne udarati i ozlijeđivati, vjerujte mi, učinit ću sve što mogu da ga završim. Nemojte da bude zabune.‘‘, zaključio je Hari koji ne želi da fanovi misle kako nećemo gledati pravi rat.

Glavni dio programa na Glory: Collision 4 eventu upravo započinje (od 20:00h), a Hari i Overeem u ringu bi se trebali naći iza 22:30h.

Linker
23. travanj 2024 12:33