K1 i Boks

Pitali su Ngannoua je li njegova boksačka karijera gotova ako izgubi od Joshue, evo što je odgovorio

Francis Ngannou

 Screenshot/Youtube (Sky Sports Boxing)
Kamerunski nokauter planira se i dalje profesionalno baviti ‘plemenitom vještinom‘ neovisno o ishodu predstojećeg meča

Francis Ngannou stigao je u Rijad, gdje će, u petak, ukrstiti boksačke rukavice s bivšim dvostrukim svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom. "Predatorov" dolazak u saudijsku prijestolnicu, koju trenutno "de facto" možemo poimati i svjetskom boksačkom prijestolnicom, izazvao je ogroman interes medija, a jedno od prvog pitanja za kamerunskog nokautera glasilo je - hoće li prestati boksati ako izgubi od "AJ"-a?

“Definitivno ću odraditi neke MMA borbe, ali neću napustiti boks", rekao je bivši UFC-ov prvak pa nastavio: "Sve je krenulo s boksom, u početku nisam ni znao za MMA. Više od desetljeća se radilo o boksu, sanjario sam o boksu. Čak i kada se ukazala prilika u MMA, za mene je to bila prilika da zablistam, da postanem svjetski prvak, a onda se potencijalno prebacim na ‘crossover‘ i vratim se boksu, jer sam osjećao da je to nešto što mi treba, morao sam to ispuniti da bih bio u miru sam sa sobom. Da bih mirno otišao u mirovinu, trebam se baviti boksom jer ga jednostavno volim i uživam u tome."

Podsjetimo, Ngannou za ovu borbu nije surađivao s Mikeom Tysonom, no lekcije koji je naučio od legendarnog "Iron Mikea" ostale su mi u prvom planu i uoči novog velikog boksačkog izazova.

"Radio sam i još uvijek radim na osnovama. Mislim da u trenutku kada zaboravite na osnove i temelje - gubite i sve ono ostalo što funkcionira. Ono me natjeralo da budem toliko inspiriran i zaljubljen u Tysonov stil bili su fundamenti. Tyson je mogao pobijediti svjetskog prvaka koristeći samo fundamente. Mogli ste petogodišnjem dječaku pustiti Tysonov video i reći mu: "U redu, gledaj, ovako se boksa. Ovo je rad nogu, ovo je direkt, i tako dalje... Sve su to bile osnove, a osnove obavljaju posao", rekao je 37-godišnji Kamerunac pa zaključio:

"Nisam budala. Znam da nisam na istoj razini tehnike kao ti dečki. Svi oni se ovim sportom bave više od 20 godina na visokoj razini, puno radno vrijeme, a ja tek počinjem, iako sam bio strastven prema tome cijeli život. Ali znam da neću ići tamo da bih pokazao nešto ekstravagantno, držat ću se osnova".

Linker
21. travanj 2024 22:10