K1 i Boks

Poznati su honorari Paula i Woodleya, bivši UFC prvak zaradio neusporedivo najviše u karijeri

Tyron Woodley
 Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP
Gotovo polovicu svoje ukupne UFC zarade uprihodio je Woodley za naprosto ekshibicijski meč

Jake Paul vjerojatno kvalitetom nije ni prosječan boksač. Isto tako je čovjek koji će teško doći do fanova među pravim ljubiteljima "slatke znanosti". No, neupitno je čovjek koji je u boks donio neke nove vrijednosti, ali i priliku za veliku zaradu, kako sebi tako i onima koji uspiju izboriti meč protiv njega.

To se potvrdilo nakon objave honorare Paula i Woodleya za njihov meč koji su odradili u jutarnjim satima ponedjeljka. Kako doznaje portal MMA Junkie, oba sudionika meča spremili su u džep po dva milijuna dolara baznog honorara. Tome će se još pridodati određeni dio zarade od prodaje prijenosa, no to je podatak koji ulaze u područje poslovne tajne i neće biti javno dostupan.

Paul se tako potvrdio kao prava tvornica novca, kako po pitanju njegovih ranijih aktivnosti, tako i po pitanju boksa. U borilačkom je svijetu svakako već pretekao svog inače popularnijeg i uspješnijeg brata Logana, ali najvećim dijelom zbog toga što se boksu puno više i ozbiljnije posvetio.

Woodleyu su ova dva milijuna dolara svakako zarada karijere pa iz tog razloga ne čudi što je istog trenutka po završetku meča tražio revanš, a tu možemo pronaći i razlog toga zašto je sve odradio podosta letargično i pasivno, bez neke prave namjere da Paula ugrozi.

Prema dostupnim podacima s portala Sports Daily, Woodley je kao Strikeforce i UFC borac od honorara uprihodio 4.8 milijuna dolara, a najviše što je dobio za jednu borbu bilo je pola milijuna dolara. U pitanju su njegove posljednje tri obrane titule UFC prvaka, protiv Demiana Maia, Darren Tilla i Kamarua Usmana. Tu se nije mogao pohvaliti nekim velikim PPV dodatkom, budući da niti jedna od priredba na koji su se te borbe dogodile nije dočekala neku posebno veliku brojku prodanih prijenosa.

Linker
24. travanj 2024 14:17