K1 i Boks

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman o Tysonu Furyju: ‘On ovdje ispada žrtva, nitko se ne želi boriti s njim!‘

TYSON FURY

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
‘Gypsy King‘ je posljednji meč odradio u prosincu (12. mjesec) prošle godine

Tyson Fury postao je ‘žrtva‘ u potrazi za svojom sljedećom borbom prema predsjedniku WBC-a Mauriciju Sulaimanu. Fury nije boksao od prosinca (12. mjesec), kada je pobijedio Derecka Chisoru u 10. rundi njihovog okršaja na stadionu Tottenham Hotspursa u Londonu.

A sada na pola puta u 2023. godini, WBC prvak u teškoj kategoriji nema ugovorenu borbu unatoč dugim razgovorima s WBA, WBO, IBO i IBF prvakom Oleksandrom Usykom među ostalim teškašima. Sada je Sulaiman skočio u obranu "Gypsy Kinga" i inzistira na tome da je njegova neaktivnost rezultat toga što su drugi borci zlorabili situaciju.

Također je sugerirao da je zastoj za Furyjev plan dijelom sveden na Deontaya Wildera, bivšeg WBC prvaka, i Andyja Ruiza Jr., kojima je naređeno da se bore u "title eliminatoru", ali to još nisu učinili.

“Fury je žrtva onoga što svijet danas jest. Oni su zlorabili [situaciju] i precijenili [sebe]. Nitko se ne želi boriti s Furyjem. Želi se boriti sa svima i otvoren je za borbu sa svima", rekao je Sulaiman te nastavio:

“Dakle, WBC je naredio Wilderu da se bori protiv Ruiza i stoga je to obavezna pozicija. Nisu se borili; htjeli smo to prije sedam mjeseci. Dok smo čekali, svi su mislili da će se Fury boriti protiv Usyka u ožujku (treći mjesec). Bili smo samouvjereni, čekali i čekali i čekali, ali to se nije dogodilo. Sada se nitko ne želi boriti s njim - kažu da će se boriti s njim ali samo za ogroman iznos novca, što je nemoguće jer tog novca nema, ili žele posebne uvjete.”

Sada bi WBC mogao spustiti svoju ljestvicu i identificirati novog protivnika za Furyja, koji se posljednji put suočio s obaveznim prije 14 mjeseci u obliku Dilliana Whytea.

“Fury mora ući u ring pa ćemo se pozabaviti onim što se događa s Wilderom i Ruizom. Ako se neće boriti protiv finalnog eliminatora, onda moramo otići pronaći nešto i ugovoriti borbu za Tysona Furyja", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 10:32