K1 i Boks

Prije 32 godine boksale su dvije legende, a danas meč dogovaraju njihovi sinovi

Nigel Benn vs Chris Eubank

 Screenshot(youtube, Samurailifetv)
Oba boksača trenutno žele boksati za titulu, ali u različitim kategorijama

Sinovi poznatih legendi Nigela Benna i Chrisa Eubanka dogovaraju svoj međusobni dvoboj. Naime, Nigel Benn i Chris Eubank boksali su 1990. godine za WBO svjetsku titulu u srednjoj kategoriji. Eubank je tada nokautirao Benna u 9. rundi pri čemu mu je preoteo titulu. Dvojac se ponovno susreo tri godine kasnije u meču koji je podijeljenom sudačkom odlukom završio neriješeno.

Sinovi dvojice legendi, Conor Benn i Chris Eubank Jr svoju borbu verbalno su dogovorili pri slučajnom susretu u kojem je malo falilo da situacija totalno eskalira. Borci trenutno imaju različite karijerne puteve pa ova borba možda i neće na kraju biti dogovorena. Benn je trenutno neporažen u 21 borbi, a cilj mu je osvojiti pojas velter kategorije. On je boksač koji se trenutno tek probija i borba protiv Eubanka mu i nema nekog velikog smisla.

Chris Eubank Jr boksač je koji je već odavno izgradio svoje ime. On je već osvajao svjetske titule u srednjoj i super srednjoj kategoriji, pobjeđivao vrhunske protivnike, a gubio samo od dvojice. Jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri odradio je u polu finalu turnira srednje kategorije kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Georgea Grovesa. To je bila jedna od najboljih borbi 2018. godine. Nakon toga je odradio još šest borbi, a uporno se pokušava vratiti na stare staze i osvojiti ponovno titulu srednje kategorije.

image

Chris Eubank Jr

Screenshot(Youtube, Sky Sports Boxing)

Nedavno je prozvao Kella Brooka da izađe iz mirovine i suoči se s njim, no boksačka zajednica to nije najbolje prihvatila, a najviše ga je ismijao zbog toga njegov stari rival Billy Joe Saunders koji je ujedno i boksač koji je Eubanku nanio prvi poraz u karijeri.

Linker
18. travanj 2024 15:43