K1 i Boks

Quinton Jackson najavio interesantan boksački meč: ‘Želim se revanširati, mislim da je to moj sljedeći meč‘

Quinton Jackson vs. Rashad Evans

 Jon Kopaloff/Getty images/Profimedia
Nekadašnji prvaci UFC-ove poluteške kategorije mogli bi ponovno ukrstiti rukavice, ali one boksačke

Posljednjih nekoliko godina sve češće svjedočimo izletima MMA veterana u neke druge borilačke sportove. Tako su Tyron Woodley, Ben Askren, Anderson Silva i Nate Diaz boksali protiv Jakea Paula, Mike Perry dominira u boksu bez rukavica, a Demetrious Johnson postiže jako dobre rezultate u BJJ-u.

To su samo neki od primjera MMA boraca koji su se okušali u drugim borilačkim sportovima, a nerijetko umirovljeni borci traže povratak sportu preko boksa ili boksa bez rukavica. Jedan od njih je i Quinton ‘‘Rampage‘‘ Jackson.

Nekadašnji UFC-ov prvak poluteške kategorije nije se borio od 12. mjeseca 2019. godine, ako izuzmemo nastup na eventu pod nazivom ‘‘Fight Circus‘‘ koji je odradio prošle godine. ‘‘Rampage‘‘ je nešto ozbiljniji nastup planirao odraditi 8. srpnja (sedmi mjesec) u Katru, ali boksački meč protiv Shannona Briggsa propao je zbog manjka vjerodostojnosti od strane organizatora tog meča.

‘‘Trebali smo se boriti u Katru, ali ispostavilo se da su organizatori zapravo prevaranti. Vjerovao sam im, sviđali su mi se i činili su se kao kul osobe. Međutim, dvije mjeseca prije nego sam otkazao meč, Shannon mi se javio i rekao mi je: ‘Čovječe, ovi tipovi su prevaranti‘. Ja sam mu rekao da je on taj koji me spojio s njima.‘‘, otkrio je Jackson u Roganovom MMA Showu.

Shannon Briggs i dalje se nada kako će on i Jackson uspjeti ugovoriti boksački meč, ali ‘‘Rampage‘‘ Jackson spreman je okrenuti se i nekim drugim opcijama. Na njegovom nišanu nalazi se Rashad Evans, njegov nekadašnji rival iz UFC-ove poluteške kategorije. Evans je 2010. godine porazio Jacksona na UFC 114 eventu, a više od milijun PPV-ova prodano je u sklopu tog eventa. 14 godina kasnije, ‘‘Rampage‘‘ se nada revanšu u boksačkom ringu.

‘‘Izgubio sam povjerenje u Shannona Briggsa. Ne znam pokušava li on odraditi ovaj posao do kraja. Ima dobru priču, a nadam se da će ju pretočiti u djela. Ako ikada odradi posao, naravno da sam spreman boriti se s njim. Ali trenutno, mislim da će moj prvi boksački meč biti protiv Rashada Evansa. Moram mu se revanširati.‘‘, otkrio je Jackson.

Rashad Evans također je dosta dugo van natjecateljskog pogona. 2018. godine povukao se iz sporta nakon pet uzastopnih poraza kojima je dobrano narušio svoju reputaciju. Početkom 2022. godine vratio se u kavez pod okriljem Khabibovog neuspješnog projekta pod nazivom Eagle FC. Rashad je u povratničkom meču porazio Gabriela Checca, ali nakon toga više nije ulazio u kavez ili ring. No, čini se kako bi ove godine mogao boksati protiv Quintona Jacksona.

Linker
06. rujan 2024 14:20