K1 i Boks

Roy Jones Jr. objasnio zašto je u 55. godini prihvatio meč protiv Pettisa: ‘On je učinio ono što drugi ne mogu‘

 Roy Jones Jr. 

 Pavel Lisitsyn/Sputnik/Profimedia
Rekao da mu je čast boriti se s nekim tko ima tako inovativan um u svom sportu kao što on ima u boksu

Legendarni Roy Jones Jr. ponovno nastupa ovog vikenda, unatoč činjenici da trenutno ima 54 godine. Na Masvidalovom ‘‘Gamebred boxingu‘‘ nastupa protiv dosta mlađeg Anthonyja Pettisa, a osim njih dvojice, priredba je okupila brojne veterane i legende kao što su Vitor Belfort, Jose Aldo, Jeremy Stephens, ‘‘Jacare‘‘ Souza i drugi.

Nekadašnji prvak i dalje ne staje unatoč činjenici da je svoj prvi meč odradio davne 1989. godine. Posljednji je puta nastupio 2018. godine nakon čega se povukao, ali objasnio je kako ponudu protiv Pettisa jednostavno nije mogao odbiti:

‘‘Htio sam se boriti protiv Andersona Silve, ali to se uvijek nekako guralo na stranu i nikad se nije dogodilo. Nekako sam i otupio na sve to. Kada mi je došla ponuda, rekao sam da sam gotov i da se više ne mogu boriti. Dobar sam. Imam 54 godine. Onda su mi rekli da me čeka jedan od najboljih boraca lake kategorije u povijesti i da ne moram spuštati kilažu ispod 90 kg. Tada me počelo zanimati‘‘, rekao je Jones na press konferenciji.

‘‘Pettis je inovativan u onome što radi. U MMA-u je učinio stvari koje nitko drugi ne bi mogao. Za mene je to prilika da se susretnem s nekim tko ima isti tip kreativnog uma u svom sportu kao što ja imam u boksu. Htio sam odbiti, ali su me pitali jesam li se ikada borio u Milwaukeeu prije. Ja sam rekao da nisam i pristao‘‘, dodao je.

Neki će reći da je to rasprodavanje ugleda, a neki će biti sretni što legendarnog Jonesa mogu ponovno gledati u ringu. Protiv Pettisa se bori u noći sa subote na nedjelju, a s obzirom da UFC pauzira, ovo vrijedi ispratiti.

Linker
15. travanj 2024 00:57