Ostalo

Anthony Pettis uoči boksačkog debija: ‘Maksimalno sam ozbiljan, borim se protiv jednog od najvećih ikad‘

Anthony Pettis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legedarni MMA borac ovog vikenda kročit će u boksački ring kako bi se obračunao s legendarnim boksačem

Anthony Pettis iza sebe ima uistinu bogatu borilačku karijeru. Legendarni ‘‘Showtime‘‘ odradio je čak 39 profesionalnih MMA nastupa. Titule prvaka osvajao je pod okriljem UFC-a i WEC-a kad su u pitanju veće promocije, a nastupao je i u PFL-u, te u Gladiators Fighting Series organizaciji.

S mnogim velikanima ovog sporta dijelio je kavez, a ovog vikenda okušat će se u boksačkom meču. Odmah u debiju, Pettisa čeka boksačka ikona, Roy Jones Jr. (66-9-0). Ako imalo znate o boksu, Jonesa ne treba posebno predstavljati.

Srebro na Olimpijskim igrama 1988. godine i višestruki svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije. Jedan od apsolutnih boksačkih velikana, kratak je opis Jonesa. Nameće se pitanje kako da Pettis kao MMA borac parira takvom boksaču, ali Jones je danas 54-godišnjak i daleko je od svojih najboljih fizičkih izdanja. Upravo tu leži najveća šansa 36-godišnjeg Pettisa, a MMA borac totalno ozbiljno shvaća ovaj meč koji će se održati pod okriljem Gamebred Boxing eventa.

‘‘Sada kad se pružial prilika za boksački meč, novce trošim na pravi tim, prave sparing partnere. Činim sve što trebam kako bih 100 posto ozbiljno pristupio ovome. Borim se protiv jednog od ‘najvećih ikad‘ u njegovoj areni (ringu). Ulazim u ring i ne mogu samo tako preći preko toga. Fokusiran sam na 1. travnja (četvrti mjesec) i vidit ćemo što slijedi nakon toga.‘‘, započeo je Pettis za MMA Fighting, a još je dodao:

‘‘Toliko toga sam napravio u MMA-u. Međutim, odrastajući sam gledao Oscara De La Hoyu, Felixa Trinidada itd. Moj otac je Portorikanac, a mama Meksikanka. To je jedan od razloga zašto sam u borilačkim sportovima. Boks je nešto čime sam se htio baviti, ali iz nekog razloga moja majka nije htjela da boksa. Slala me na taekwondo i kickboks, što je podjednako opasno. Karijera me zato odvela u ovom smjeru kojim sam išao.‘‘, dodao je ‘‘Showtime‘‘.

Meč između Pettisa i Jonesa ujedno je glavna borba večeri na Gamebred Boxing 4 eventu, a zanimljivo je da će se njih dvojica boriti u teškoj kategoriji. Pettis se kroz svoju karijeru borio u perolakoj, lakoj i velter kategoriji, a upravo je velter najviša kategorija u kojoj je nastupao (-77 kg). Ovaj put će se otisnuti u teškaše.

‘‘Još nakon posljednje sezone u PFL-u, znao sam da se ne vraćam u laku kategoriju. Počeo sam nabijati masu i bio sam spreman otići u velter. Kad se ova borba ponudila, bio sam već tada na 205 ‘pounda‘ (93 kg), u formi, spreman za bilo što.‘‘, otkrio je Anthony.

Jedva čekamo vidjeti kako će se snaći u boksačkom ringu protiv prave boksačke legende.

Linker
21. travanj 2024 15:38