K1 i Boks

Ryan Garcia stoički podnio poraz: ‘Nadam se da ćemo se boriti ponovno‘

 Gervonta Davis, Ryan Garcia 

 Tayfun Coskun/AFP/Profimedia
Pojas ne bi osvojio čak niti u slučaju pobjede.

Sinoć su u dugoiščekivanom meču Ryan Garcia i Gervonta Davis konačno odmjerili snage i pokazali tko je bolji boksač. Prognoze mnogih stručnjaka su se ostvarile te se ipak Davis tu nametnuo kao čvršći i opasniji boksač, ali i Garcia je imao svojih trenutaka. Niti jedan boksač nije uspio do kraja nametnuti svoj stil borbe, ali ono što je konačno presudilo jest Davisova specijalka: kontra.

Kontrirao je Garciju udarcem u tijelo nakon čega je ovaj sa zakašnjenjem završio na podu, što je bio kraj za njega. Čini se kako je Garcia stoički podnio poraz, nije tražio izgovore, te samim time iskazao Gervonti Davisu poštovanje kakvo zaslužuje.

"Ništa se ne može mjeriti boksanjem protiv jednog od najboljih! Nadam se da ćemo se jednoga dana ponovno boriti.!" - napisao je Garcia na svojem Twitter profilu nakon poraza.

Za Ryana Garciju ovo je bio prvi poraz u karijeri nakon 23 uzastopne pobjede protiv solidnih boksača. Iako Gervonta Davis drži titulu lake kategorije, u ovoj borbi titula nije bila u igri. Razlog tome je taj što je borba bila dogovorena na "catchweight" kilaži, odnosno jednu funtu iznad granice lake kategorije. ‘Tank‘ je do ove borbe imao 12 uzastopnih borbi gdje je ulog bio pojas, tako da Ryan čak i u slučaju pobjede ne bi postao prvakom lake kategorije.

Laka kategorija je trenutno vjerojatno i najzanimljivija kategorija u svijetu boksa. Tu se nalaze najveće boksačke zvijezde kao što su George Kambosos Jr., Devin Haney, Vasyl Lomachenko, Isaac Cruz, kao i Ryan Garcia i Gervonta Davis koji je trenutno drugi na BoxRec ljestvici. Prvo mjesto zauzima boksač koji je pokorio super perolaku kategoriju, te se sada podigao u kilaži da bi isto napravio u lakoj kategoriji. Riječ je o po mnogima možda i najvećem talentu u svijetu boksa, Shakuru Stevensonu.

Linker
11. svibanj 2024 15:17