K1 i Boks

Ryan Garcia tvrdi da je imao ‘krticu‘ u svom trening kampu: Mnogi sumnjaju na sparing partnera

LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 22: Ryan Garcia in the black trunks exchanges punches with Gervonta Davis in the green and purple trunks during their catchweight bout at T-Mobile Arena on April 22, 2023 in Las Vegas, Nevada. Al Bello,Image: 771269103, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: AL BELLO/Getty images/Profimedia

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Popularni boksač smatra da je netko puštao povjerljive informacije iz kampa i slao ih Gervonti Davisu

Super talentirani boksač Ryan Garcia protekli tjedan upisao je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. ‘‘King Ry‘‘ izgubio je nokautom u sedmoj rundi dvoboja protiv Gervonte Davisa koji se u ovom trenutku ipak pokazao osjetno boljim boksačem od Garcije.

Ryan ne treba previše očajavati zbog ovog poraza. 24-godišnjak se hrabro odvažio na meč protiv jednog od najboljih boksača na svijetu u lakoj kategoriji i puno će naučiti iz tog iskustva. Često zamjeramo vrhunskim boksačima kad se međusobno ne bore, a Ryan Garcia dokazao je da ne planira bježati od najtežih izazova.

Dugo je Garcia zapravo i prozivao Davisa, a iako su ga mnogi savjetovali da je prerano, on je uporno inzistirao i na kraju se izborio za međusobni obračun. Gervonta je Garciju završio udarcem u jetru koji mu je zadao u sedmoj rundi, a Ryan nije mogao nastaviti meč nakon toga. Prihvatio je Garcia činjenicu da je izgubio od boksača koji je trenutno bolji, ali putem ‘‘storyja‘‘ na Instagramu, Ryan je otkrio kako je imao ‘‘krticu‘‘ u svom timu. Naime, prema njegovim navodima, netko iz njegovog trening kampa davao je povjerljive i korisne informacije Gervonti Davisu. Gervonta je to spominjao još uoči samog meča, ali Garcia je tada odbacivao takve navode. Nakon poraza je okrenuo ploču.

‘‘Zapravo sam imao krticu u svom trening kampu. To je ludo, ali hvala Bogu što se na kraju saznalo. Ne želim da ovo zvuči kao izlika ili nešto takvo. Izgubio sam i to je to, kraj priče. Vratit ću se, ali sam šokiran da su me neki članovi tima ovako izdali, netko blizak meni. Nevjerojatno, ali podsjetnik da sa svima morate biti oprezni.‘‘, poručio je Garcia u ‘‘storyju‘‘ koji je kasnije izbrisao.

Brzo se počelo optuživati boksača Erdenebata Tsendbaatara kao ‘‘krticu‘‘ u kampu Garcije. Mongolski boksač brzo se oglasio. Erdenebat je otkrio kako ga je Garcia otpustio iz trening kampa i da se zato sumnja da je on otkrivao povjerljive informacije.

‘‘Garcia je primio udarac u tijelo i izgubio je. On je bio ozlijeđen uoči ovog meča. Ja sam nakon poraza postavio video na svoje društvene mreže kojim sam se ispričao jer sam ga ozlijedio uoči borbe. To se dogodilo na sparingu i koštalo ga je meča. Udario sam ga u tijelo i on se ozlijedio. Završio je u bolnici, a ja sam kući išao s polovicom svog honorara. Dobio sam otpusnicu iz kampa.‘‘, objasnio je Mongolac.

Mnogi su nastavno na to posumnjali da je upravo on puštao povjerljive informacije, jer je navodno bio ljut zbog otpuštanja iz trening kampa. Tsendbaatar je nedugo poslije odbacio ta nagađanja.

‘‘Tko je ‘krtica‘? O čemu pričate? Ja nisam ‘krtica‘, čak niti ne pričam engleski. Ja ne volim ‘Tanka‘ (Gervontu Davisa). Borit ću se protiv njega i nokautirat ću ga u budućnosti. Tijekom sparinga sam pokušao boksati ‘Tankovim‘ stilom i navijao sam za Garciju da ga porazi. Ti si odličan boksač (obraća se Garciji), ali idući put pokušaj naučiti nešto na sparingu i nadam se da nećeš konstantno primati isti udarac tijekom borbe. Sretno i Bog te blagoslovio.‘‘, poruka je Tsendbaatara.

Inače, radi se o 26-godišnjem boksaču koji je imao uspješnu amatersku karijeru. 2019. godine bio je brončani na Svjetskom prvenstvu, a nastupio je i na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru. Tamo ga je Shakur Stevenson izbacio u četvrtfinalu, a Shakur Stevenson danas je jedan od najboljih boksača na svijetu i te godine osvojio je srebro na OI.

Linker
16. svibanj 2024 16:51