K1 i Boks

Sada je i službeno: Tyson Fury po treći put boksat će protiv Dereka Chisore!

Fury vs. Chisora - službeni poster

 Twitter (tyson Fury)
Po mnogima najbolji teškaš svijeta vjerojatno je mnoge razočarao odabirom protivnika

Dok smo se svi nadali Anthonyju Joshui ili Oleksandru Usyku kao sljedećem protivniku Tysona Furyja, ‘‘Gypsy King‘‘ je odnekud izvukao ime Dereka Chisore i s njime će se boriti krajem ove godine.

Fury će WBC-ovu titulu braniti protiv teškaša omjera 33-12, a već dvaput se borio protiv Chisore. Još davne 2011. godine Fury je prvi put pobijedio Chisoru, a tada je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Krajem 2014. godine uslijedio je revanš, a ‘‘Gypsy King‘‘ slavio je prekidom nakon desete runde. Chisorin trener zatražio je prekid meča nakon desete runde, jer Fury je lakoćom dominirao.

Chisora u posljednja četiri nastupa ima tri poraza i pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom protiv Kubrata Puleva. Treći meč protiv Furyja odradit će 26 dana prije svog 39. rođendana, točnije 3. prosinca (12. mjesec). Nikada u svojoj karijeri Chisora nije pripadao samom vrhu teške kategorije, odnosno uvijek je gubio od onih najboljih i stoga je teško dokučiti koliko smisla ima ovaj meč.

Fury je silno želio odraditi meč tog datuma nakon što su propali pregovori s Joshuom, a očito je Chisora najbolja opcija koju je mogao pronaći. Uzmemo li u obzir da se ponekad spominjao i Mahmoud Charr, možemo reći kako je Chisora opcija od koje je moglo bolje, ali moglo je i gore.

Meč će se održati na Tottenhamovom stadionu koji za potrebe nogometnih mečeva ima kapacitet od 62580 mjesta. Kad su u pitanju boksački mečevi na tom stadionu, kapacitet može biti i nešto veći. Naime, Oleksandr Usyk porazio je Joshuu prošle godine na tom stadionu, a 65 tisuća gledatelja svjedočilo je tom meču.

Daniel Dubois (18-1-0) svoju WBA (Regular) titulu branit će na istom eventu, a protivnik će mu biti Južnoafrikanac Kevin Lerena (28-1-0). Lerenu možda pamtite kao boksača s kojim je Alen Babić ovog ljeta ugovarao sparinge, a ukoliko vam je to promaklo, možete se prisjetiti klikom na LINK.

Brojni Furyjevi fanovi vjerojatno neće biti zadovoljni konačnim odabirom protivnika, ali dobra je stvar da ćemo Furyja gledati još jednom u ovoj kalendarskoj godini. A tko zna, možda i Chisora iznenadi pa pruži nešto što dosad nismo imali prilike vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 07:20