K1 i Boks

‘Slušajte, mi smo veliki momci i teškaši. Svi možemo jedan drugoga nokautirati, ali svaki moj protivnik je završio na podu‘

Fabio Wardley

 SCREENSHOT/DAZN
Wardley se nada kako ga je ova pobjeda pogurala prema svjetskoj eliti.

Fabio Wardley, britanski Commonwealth prvak i nositelj kontinentalnog WBA pojasa u teškoj kategoriji, polako stvara zbirku pojaseva koja ne prestaje rasti. Njegov nevjerojatni niz pobjeda, sada s omjerom 18-0-1 (17 KO), pokazuje da se ovaj teškaš sve više pozicionira među elitom. Kada dođe vrijeme za dodjelu nagrada na kraju godine, Wardley bi mogao biti taj koji će još jednom morati napraviti mjesta u svojoj vitrini – ovog puta za potencijalnu titulu nokauta godine.

Podsjetimo, početkom godine, Wardley i Frazer Clarke priredili su pravi spektakl, borbu koja je mogla konkurirati za titulu borbe godine. Njihov dvoboj protekao je kroz iscrpljujućih 12 rundi, koje su zasigurno obilježile tešku kategoriju. No, u njihovom nedavnom revanšu, Wardley je pokazao da nema namjeru ponavljati prošlost. Već u prvoj rundi, brutalno je završio meč, ostavivši Clarke bez ikakvih šansi.

Mnogi su očekivali da će Clarke, s obzirom na svoju dugogodišnju amatersku karijeru, biti taj koji će se bolje prilagoditi i iskoristiti iskustva iz prvog dvoboja. No, dok je Clarke krenuo samopouzdano, Wardley je od početka bio odlučan da završi posao. Iako je zadržao svoju karakterističnu agresivnost, ovog puta je bio daleko precizniji i klinički učinkovit.

"Uvijek je lijepo završiti brzo. Nitko ne želi raditi prekovremeno u tom ringu," našalio se Wardley nakon borbe u razgovoru za Queensberry. "Nakon onih 12 rundi koje smo prošli, znam kako sam se osjećao sljedeći dan. Nisam bio previše voljan ponovno proći kroz to. Ali, ako treba, svi znaju da mogu zaroniti duboko i pronaći ono što je potrebno."

Wardley je priznao da je analizirao svoju prvu borbu s Clarkeom i uočio pogreške koje je sada ispravio. To je rezultiralo impresivnom pobjedom koja je sigurno ostavila dubok dojam.

U svijetu boksa, teški nokauti ostavljaju neizbrisiv trag. Svi pamtimo prizore poput Trevora Berbicka kako tetura nakon udarca Mikea Tysona, ili Lennoxa Lewisa kako šalje Rahmana na pod. I sada, slika vidno oštećenog Clarkea, koji se oslanja na užad nakon Wardleyevog razornog desnog krošea, dugo će ostati u sjećanju ljubitelja boksa.

Wardley sve više postaje poznat kao prirodni finišer, bokserski nemilosrdan, a njegovi protivnici morat će u budućnosti uzeti u obzir njegovu razornu moć.

"Moj rekord sve govori. Svaki protivnik kojeg sam suočio osjetio je pod," rekao je Wardley samouvjereno.

"Bilo tko tko stane nasuprot mene u ringu morat će se s time suočiti. U svakom trenutku mogu te prekinuti. Kao teškaši, svi znamo da smo veliki momci i da to možemo učiniti jedni drugima, ali ja sam opasan od prve do posljednje minute u ringu."

Nitko ne može sa sigurnošću reći koja je sljedeća stepenica za Wardleyja, ali neki britanski mediji su "preporučili" Hrgovića

Linker
15. listopad 2024 21:26