K1 i Boks

Sparing partner Francisa Ngannoua: ‘Njegova snaga je luda, ako pogodi Furyja, neće se ustati kao protiv Wildera!‘

Francis Ngannou

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Wilder je jedini ozbiljno ugrozio Furyja, ali ga nije uspio nokautirati

Francis Ngannou će ovog mjeseca debitirati u boksu protiv jednog od, ako ne i najboljeg teškaša na svijetu, Tysona Furyja. Bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji debitirat će u Saudijskoj Arabiji te će zaraditi iznos kojem se mnogi boksači neće približiti tijekom cijele svoje karijere.

Treniran od strane Mikea Tysona, Ngannou donosi moć sa sobom u ring, a općenito se vjeruje da ima šansu samo ako pogodi najjači udarac u svojoj karijeri, ako i to bude moguće. Jedan od njegovih sparing partnera, teškaš Carlos Takam, vjeruje da je snaga udarca ono što mu donosi pobjedu u borbi.

Kad mu je rečeno da je Wilder udario Furyja ‘vrlo jako‘ bez prekida, Takam je za Jeff Mayweather Channel rekao da je Ngannouova moć na drugačijoj razini.

“Ne, Francisova moć je luda, brate. Jako je ludo. Ozbiljno. Stvarno mislim da ako Tyson Fury primi taj udarac, neće ustati za razliku od Wildera. Mislim da će Francis dobiti ovu borbu, a sljedeća će biti MMA borba između njih dvojice."

Wilder je Furyja bacio u nokdaun četiri puta tijekom tri borbe, ali je Britanac pokazao golemu moć oporavka da bi se svaki put ustao s poda i spasio se od poraza.

Ngannou je imao 12 nokauta u 17 pobjeda tijekom svoje UFC karijere, izgradivši zastrašujući imidž kao jednog od najjačih boraca na svijetu koji često uspavljuje protivnika jednim udarcem.

Puno je puta tijekom promocije rečeno da "Predator" drži svjetski rekord u najjačem udarcu, a Takam je, čini se, uvjeren da neće imati problema koji su imali mnogi drugi u njegovom sportu kada tu tehniku ​​prenesu u ring. Rekavši to, snimke treninga koje je do sada objavio 37-godišnjak sigurno nisu inspirirale obožavatelje, borce ili stručnjake da ga podrže.

Naravno, treba uzeti u obzir da se sada napokon priča i potvrđuje da se ugovorila borba Furyja i Usyka pa mnogi postavljaju pitanje hoće li Fury "moći" biti teško nokautiran, ali da bismo se uvjerili u sve to, morat ćemo pričekati 28. listopada.

Linker
28. travanj 2024 18:39