K1 i Boks

Švedski teškaš je sljedeći Joshuin protivnik? Jedini poraz u karijeri mu je nanio Fury

Joshua i Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Menadžeri su se sastali i razgovarali, a pročitajte do čega su došli

U osmom mjesecu Anthony Joshua je po drugi puta izgubio od odličnog Usyka koji je ovoga puta obranio pojaseve, a u njihovom prvom međusobnom susretu mu ih je i oduzeo. Joshua jednostavno u obje borbe nije imao odgovor za ono što Usyk donosi na stol te je u oba navrata poražen, a sinoć su se pojavile informacije o potencijalnom idućem protivniku.

Dugo je Tyson Fury prozivao britansku zvijezdu i postavljao mu razne ultimatume, no Joshua i Hearn ga očito nisu ozbiljno shvatili. Prošlog vikenda Fury je po treći put pobijedio Dereka Chisoru, a za sad je najizglednija borba protiv Usyka za ujedinjenje pojaseva.

Gdje je tu Joshua? Sinoć su se pojavile informacije da se Eddie Hearn sastao sa promotorima švedskog teškaša Otta Wallina. Dmitry Salita, Wallinov menadžer rekao je da tu borbu ciljaju za 2023.

‘‘Razgovarao sam sa Hearnom o borbi Joshue i Otta. Ono što ja znam u ovom trenutku jest da je sve na Joshui, vjerujem da se želi plasirati nazad u razgovore za titule. I Otto i Anthony žele borbu s Furyjem, po statistikama je Otto uputio više udaraca Furyju nego bilo tko drugi. Vjerujem da će pobjednik izazvati Furyja nakon potencijalne borbe protiv Usyka‘‘, rekao je Salita.

Inače, Otto Wallin je boksač koji u svojoj profesionalnoj karijeri ima omjer od 24 pobjede, a poražen je samo jednom i to od Tysona Furyja 2019. godine sudačkom odlukom. Od tada je zaredao četiri pobjede i ne bi bilo čudno da se ova borba uistinu i dogovori.

Linker
26. travanj 2024 15:53