K1 i Boks

Tyson Fury tvrdi da mu je Joe Joyce teži protivnik nego Usyk: ‘On bježi po ringu i krade direkte‘

Fury i Joyce

 The Sun
Priznao da je Usyk tehnički bolji, no kao glavni Joyceov adut vidi njegove fizikalije

Prošlog je vikenda WBC prvak Tyson Fury rutinski svladao Dereka Chisoru po treći put, a realno Chisora mu po nikakvom mjerilu nije bio dostojan protivnik. Borba je bila dosta jednostrana zbog čega su pokupili brojne kritike, a Frank Warren je kasnije pokušao kontrolirati štetu rekavši kako je to borba koja ga je trebala održati aktivnim.

Dobro su to fanovi na kraju prihvatili jer je Oleksandr Usyk nakon pobjede došao do ringa, a Fury mu se unio u facu i počeo ga vrijeđati. Možemo to shvatiti kao početak priče između njih dvojice, a borba za ujedinjenje je ono što svakog fana boksa zasigurno zanima.

No, ‘‘Gypsy King‘‘ ne smatra kako mu je Usyk u ovom trenutku najteži protivnik. Rekao je kako mu je srebrni Olimpijac Joe Joyce zapravo teži protivnik nego Usyk:

‘‘Ljudi su me cijelu tu noć pitali tko mi je teži protivnik, Usyk ili Joyce. Prema mom mišljenju Usyk je tehnički bolji boksač, ali Joe Joyce je ‘Juggernaut‘ i mislim da bi mi pružio težu borbu nego Usyk. Sto posto‘‘, rekao je Fury za The Sun.

‘‘Veliki Joe od 2 metra koji dolazi prema meni i pokušava mi skinuti glavu je teži nego Usyk koji bježi po ringu i krade direkte. Nadam se da ćemo u 2023. vidjeti borbe koje moji fnaovi najviše žele, a Usyka želim sljedećeg‘‘, zaključio je.

Ukoliko se borba Usyka i Furyja uistinu dogodi, napokon ćemo dobiti prvaka koji je nakon više od 20 godina ujedinio sve pojaseve u teškoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 06:03