K1 i Boks

Teškaš koji je sparirao i s Furyjem i s Usykom prognozirao njihov meč: ‘On je jedan level iznad u svemu‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia, Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Nije jedini koji smatra da je Usyk premali za Furyja, no ne treba podcjenjivati njegov savršen tehnički boks

Apsolutnog prvaka teške kategorije nismo imali od 1999. godine i Lennoxa Lewisa, ali to bi se uskoro trebalo promijeniti. Tyson Fury i Oleksandr Usyk trebali bi se vrlo brzo sastati u ringu i odmjeriti snage, a ulog su pojasevi teške kategorije.

Različita mišljenja vladaju kada je u pitanju ovaj meč. Neki smatraju da će Fury jednostavno biti prevelik za Usyka i tako ga nadjačati, dok drugi smatraju da je Usyk tehnički jednostavno predobar. Britanski teškaš Dave Allen bio je sparing partner obojici, a ovo je njegova prognoza meča:

‘‘Ja i dalje nisam siguran što će se dogoditi, iskreno. Mislim da će Fury pobijediti bez obzira dogodila se borba sutra, 23.12. ili u drugom mjesecu. Ne slažem se da je Usyk opasan samo u prvih šest rundi, ako će itko pobijediti u ranijim rundama, onda je to Fury. Iskreno, mislim da Usyk ne udara dovoljno jako da ga nokautira, Tyson je prevelik‘‘, rekao je Allen za Pro Boxing Fans.

‘‘Oni su previše slični, jako slični ljudi, mislim da će ovo shvatiti ozbiljno i pokušat će ubiti jedan drugoga. Mislim da će Fury pobijediti, ali vidjet ćemo. Sparirao sam s Furyjem sedam godina, sparirao sam i s Usykom i jedva sam osjećao njegove udarce. Fury je jedan level iznad u svim aspektima‘‘, dodao je.

Nije jedini koji smatra da je Usyk premali za Furyja, no ne treba podcjenjivati njegov savršen tehnički boks. Kako god, nadamo se da ćemo ovu borbu gledati što prije i da će bolji pobijediti.

Linker
25. travanj 2024 13:07