K1 i Boks

Vjerojatni idući Hrgovićev protivnik o borbi Furyja i Usyka: ‘On je veliki favorit, drugi se baš i nije proslavio!‘

Tyson Fury

 DAILY MAIL/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Daily Mail/dmg Media/profimedia
Povukao je paralelu s jednom borbom Dereka Chisore

Švedski boksač u teškoj kategoriji, Otto Wallin, iznio je svoje predviđanje za neosporan okršaj za naslov između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka nakon što je gledao pobjedu potonjeg nokautom u devetoj rundi protiv Daniela Duboisa. Wallin se suočio s Furyjem još 2019., slavno nanijevši posjekotinu Britancu koja je zahtijevala 47 šavova i uzrokovala mu mnogo problema u očekivanom relativno ugodnom izletu.

Nakon te jednoglasne odluke, Fury je osvojio WBC pojas od Deontaya Wildera, a sada je potpisao da će se suočiti s drugim pobjednikom divizije, Usykom, da bi se okrunio prvi ujedinjeni prvak nakon Lennoxa Lewisa.

U intervjuu za Boxing Social, Wallin je objasnio da se čini da se Usyk bori s jačim, fizički impozantnijim teškašima, sugerirajući da ga je njegova izvedba protiv Duboisa podsjetila na borbu s Derekom Chisorom 2020. godine. Iako je pobijedio prekidom, glavna točka razgovora iz borbe bio je niski udarac Duboisa koji je povrijedio Ukrajinca, a upravo zbog te očite ranjivosti Wallin podržava svog bivšeg protivnika kao čvrstog favorita.

“On (Usyk) je izgledao pobjedivo protiv Duboisa, nije baš blistao u toj borbi. Dobio je nokautom, što je dobro, naravno, ali osjećao sam se kao da izgleda kao isti tip koji se mučio s Derekom Chisorom. Sve je u stilovima, mislim da će neki stilovi Usyku zadati puno problema, a vjerojatno je isto i s Furyjem, ali trenutno mislim da će Britanac biti veliki favorit.”

Prije objave službenog datuma, Fury prvo mora proći kroz Francisa Ngannoua, protiv kojeg se bori 28. listopada u Rijadu. U međuvremenu, Otto Wallin će biti pomaknut na drugo mjesto na IBF ljestvici nakon svoje posljednje pobjede nad Muratom Gassievim u prvoj borbi potonjeg u teškoj kategoriji. To stavlja Šveđanina u najbolju poziciju za naslov svjetskog prvaka u sljedeće dvije godine, a za očekivati je da mu je idući protivnik naš Filip Hrgović.

Linker
27. travanj 2024 05:48