K1 i Boks

Wilderov trener isprozivao Joshuu: ‘On se ne zalaže dovoljno za ovu borbu, a svi znamo zašto‘

Deontay Wilder (lijevo) i Malik Scott (desno)

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Malik Scott smatra da Anthony Joshua zapravo niti ne želi meč protiv Wildera

Već nekoliko mjeseci šuška se o potencijalnom obračunu između Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera. Dvojica ponajboljih teškaša na svijetu trebali su se boriti krajem ove godine, na teritoriju Saudijske Arabije.

Međutim, meč nikada nije službeno ugovoren, a kako vrijeme odmiče, sve su manje šanse da će se uopće dogoditi. Saudijci su se okrenuli nekim drugim opcijama, odnosno Tysonu Furyju, Francisu Ngannouu i Oleksandru Usyku, a Joshua i Wilder pali su u drugi plan.

Postoji mogućnost da meč bude ugovoren na nekoj drugoj lokaciji, ali Wilderov trener Malik Scott tvrdi da je glavni problem Anthony Joshua. Prema Scottovim navodima, Joshua je taj koji sabotira pregovore.

‘‘AJ nema ništa protiv da izgura svoju karijeru do kraja, bez da se borio protiv Deontayja (Wildera). Njemu to ne smeta i ne djeluje kao da se pokušava izboriti za taj meč. Sve se na kraju krajeva svodi na boksače. Nije me briga što promotori govore. Deontayja možete vidjeti kako proziva ostale boksače.‘‘, započeo je Scott, a potom je nastavio s kritikama prema Joshui.

‘‘Da, tvoj promotor i menadžer dio su pregovora, ali kao borac moraš odraditi svoj posao te se izboriti za velike borbe. Po meni, AJ se ne zalaže dovoljno za ovu borbu. On zapravo ne želi taj meč, a svi znamo zašto. Zato što je stilski savršeno skrojen da završi nokautiran od strane Deontayja.‘‘, zaključak je Wilderovog trenera u razgovoru za Fight Hype.

Činjenica je da Anthony Joshua uistinu ne priča puno o tom meču, ali dojam je da Joshua u posljednje vrijeme ne želi trošiti previše vremena niti na jednog potencijalnog protivnika s kojim se pregovori zakompliciraju. Mogao je Joshua inicirati pregovore čak i s Tysonom Furyjem, ali ranije ove godine istaknuo je kako ne želi trošiti vrijeme na tako komplicirane pregovore.

S obzirom da su se zakomplicirali i pregovori s Wilderom, lako je moguće da Joshua jednostavno preusmjerava svoj fokus na neke druge teškaše i boksače s kojima neće pregovarati nekoliko mjeseci.

Linker
24. travanj 2024 13:48